Dogovoreno: Zvezda dobija Kondea za 600.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.07.18. | 12:24

Crveno-beli dobijaju novog napadača

Crvena zvezda ima novog napadača! Tačnije, transfer bi trebalo da dobije zvanični oblik, ali srpski šampion uspeo je da dogovori posao sa Pas Janjinom oko transfera španskog centarfora Pedra Pereza Kondea.

Prema informacijama MOZZART Sporta Crvena zvezda će grčkom klubu za slobodu 30-godišnjeg napadača platiti 600.000 evra u dve rate. Na taj način biće ispunjena velika želja trenera Vladan Milojevića, koji je u nekadašnjem članu Kordobe i Meride video igrača koji mu se savršeno uklapa u koncepciju.

Izabrane vesti

Posle odlaska Aleksandra Pešića i povrede Nikole Stojiljkovića srpski šampion je dugo tražio špica koji bi joj pomogao na putu za Ligu šampiona ili Ligu Evrope... Transfer Ričmonda Boaćija je propao u poslednjem trenutku, pominjali su se Argentinac Franko Soldano, zatim Ugo Vijeira i Hasan iz Brage... Mnogi od njih su bili preveliki zalogaj za finansijski limitiranog srpskog šampiona... Ipak, kao pik uskočio je španski napadač u čije kvalitete je imao uvid Vladan Milojević. Uostalom, šta i koliko može Konde Zvezdin šef stručnog štaba mogao je da vidi dok je trenirao Panionios.

Nekoliko dana su trajali pregovori između rukovodstva Crvene zvezde i Pas Janjine. Grčki klub je prvo tražio 800.000 evra, ali je uz pomoć „prijatelja“ Crvena zvezda uspela da smanji obeštećenje.

Očekuje se da Konde uskoro dođe u Beograd na medicinske preglede i potpisivanje ugovora...

Posle odlične sezone u Pas Janjini (14 golova u prvenstvu) Pedro Konde se našao na meti mnogobrojnih klubova. Pominjao se kao potencijalno pojačanje AEK-a, PAOK-a i grčkog Apoela. Ugledna grčka Gazeta ga je proglasila za najboljeg napadač tamošnjeg prvenstva, bez obzira što je Aleksandar Prijović postigao 17 golova.

Pre dolaska u Grčku Pedro Konde nije imao obećavajuću karijeru. Uglavnom je igrao po nižim španskim ligama (Kordoba, C tim madridskog Atletika, B tim Granade...), ali je u Grčkoj pronašao samopouzdanje i redovno trese mreže.

Moguće je da će posle dolaska Kondea Crvena zvezda brzo prodati Pavkova... Pored Španca za mesto centralnog napadača konkurisaće Nikola Stojiljković i Dejan Joveljić. To mesto može da pokrije i Nemanja Milić.

 


tagovi

Vladan MilojevićPedro Konde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara