Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Dok se Inter nećkao, Konte mu odveo Perišića u London

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 10:37

Hrvat dogovorio dvogodišnju saradnju sa londonskim klubom vrednu 6.000.000 evra po sezoni

Izgubio je Skudeto, primoran je da dodatno prodaje kako bi zadržao finansijsku stabilnost, a ostaće i bez jednog od najboljih fudbalera iz finiša sezone. Težak period za navijače Intera, ni nepunih nedelju dana otkako su titulu prvaka Italije morali da predaju u ruke gradskom rivalu Milanu, Nerazuri su primili još jedan bolan udarac – Ivan Perišić odlazi iz kluba.

Kako javlja italijanski transfer guru Đanluka di Marcio, Perišić će karijeru nastaviti u Totenhemu, kod svog i Interovog doskorašnjeg trenera Antonija Kontea. Milanski klub je odugovlačio sa pregovorima, pokušavao da smanji godišnju platu Hrvatu i prođe što jeftinije, na šta Perišić kao jedan od najboljih fudbalera ekipe nikako nije želeo da pristane. Nerazuri su se nećkali, dugo im je trebalo da shvate ozbiljnost situacije, što je Konte iskoristio i bez obeštećenja doveo potrebno pojačanje.

Izabrane vesti

"Još ne znam ništa. Sa važnim igračima ne čekate poslednji trenutak i to bi trebalo da znate", rekao je Perišić posle slavlja u finalu Kupa nad Juventusom na pitanje da li će ostati u klubu i naredne sezone.

Hrvata kao da je razljutila ili pak razočarala Interova neodlučnost. Pregovori oko produžetka ugovora počeli su još krajem prošle godine, Nerazuri su uporno pokušavali da Perišiću skrešu platu, ali kada su videli da im ideja neće proći, ponudili su mu 5.000.000 evra, koliko prima na osnovu aktuelnog ugovora, i pride lako ostvarive bonuse. Ipak, Totenhemova ponuda svakako je bila izdašnija, pošto je sa klubom iz severnog Londona dogovorio dvogodišnju saradnju vrednu 6.000.000 evra po sezoni. Ita

Perišić je prema navodima imao ponude iz Engleske i Španije, Čelsi koji će na leto ostati bez Markosa Alonsa je navodno bio vrlo zainteresovan, ali je promena vlasničke strukture londonski klub usporila pregovore sa svim igračima i Perišić je odlučio da više ne čeka, već da se ponovo ujedini sa Konteom.

Upravo ga je Italijan prošle sezone, po povratku iz Bajerna, postavio na poziciju levog ving-beka na kojoj je Perišić bio odličan u poslednje dve godine, a posebno u finišu nedavno završene sezone, kada je shvatio da će morati da zaradi novi ugovor. U poslednjih deset prvenstvenih utakmica Hrvat je namestio šest i postigao tri gola (ukupno osam golova i sedam asistencija ove sezone u Seriji A) i bio jedan od najzaslužnijih što je Inter dobio osam mečeva u tom periodu.

Hrvatski reprezentativac trebalo bi da bude prvo u nizu pojačanja Totenhema ovog leda. Uprava londonskog kluba spremila je Konteu 180.000.000 evra za nadolazeći prelazni rok, a u planu je da se Pevci pojačaju bekom i na suprotnoj strani, štoperom, centralnim veznim i rezervnim golmanom.


tagovi

Ivan PerišićLetnji prelazni rok 2022TotenhemInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara