Fudbaleri Albasetea na meču sa Rajo Valjekanom (©AFP)
Fudbaleri Albasetea na meču sa Rajo Valjekanom (©AFP)

Dok u Madridu i dalje sanjaju, Inijestino čedo strepi

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.07.20. | 16:49

Alkorkon se nada prvoj promociji u La Ligu u istoriji kluba, Albasete na ivici Segunde

Pet decenija Alkorkon već čeka na učešće u eliti. Naravno, kada je 1971. godine osnovan, morao je da krene sa dna, iz šestog ranga, i postepeno menja društvo, da bi 2010. konačno dogurao do Segunde. Međutim, punih deset godina se Poteri muče da preskoče poslednji stepenik. U poslednje vreme čak nisu bili ni blizu. Ove sezone pak već dugo flertuju sa šestom pozicijom koja vodi u doigravanje, pošto bi direktan plasman zahtevao pravo malo čudo do kraja sezone. I dok se u predgrađu Madrida nadaju istorijskom podvigu, Albasete bi “samo” da izbegde ispadanje. Stoga će se dva tima na "Karlos Belmonteu" boriti za potpuno drugačije ambicije (20.00).

Albasete već dugi niz godina kuburi sa finansijama. Timu iz Kastilja – La Manče je u dva navrata zbog dugova pretilo ispadanje u niže rangove, ali bi svaki put Andres Inijesta – prve fudbalske korake napravio upravo u Albaseteu – uskakao u pomoć, da bi na kraju postao i najveći deoničar kluba 2013. godine. Klub se od tada uglavnom takmičio u Segundi gde je završavao u donjem delu tabele, sa izuzetko iz 2017. kada je ispao u treću ligu, a najbliži povratku u Primeru bio je prošle sezone kada je završio kao četvrti. Izgleda da se sada sve polako vraća na staro.

Izabrane vesti

I jedni i drugi su od povratka na dobrom putu da svoje ciljeve ostvare. Albasete je poražen u prvom “postkoronarnom” kolu, ali je potom tukao Rasing i Ekstremaduru, direktne konkurente u borbi za opstanak, pritom između vezao i dva remija, pa je posle dužeg vremena isplivao iz opasne zone.

Alkorkon je u gotovo identičnoj formi od nastavka. Takođe ima jedan poraz, ali i pobedu više od Albasetea u istom periodu, i to nad Almerijom i Saragosom, timovima iz samog vrha, što je madridski tim približilo Đironi i Elčeu, timovima koji okupiraju poslednja dva mesta u plej-ofu, koji u poslednje vreme igraju prilično loše.

Pogled na tabelu govori jedno, tradicija pak potpuno suprotno. Dva tima su 2010. godine sastala po prvi put i tada remizirala, što je bio njihov jedini nerešeni ishod. Od tada su Alkorkon i Albasete slavili po pet puta, s tim da su poslednja četiri pripala timu iz Kastilje – La Manče.

Za ovaj meč trener domaće ekipe Lukas Alkaraz imaće problema da sastavi tim pošto će petorica fudbalera izostati zbog povreda i suspenzija, dok će Fransisko Fernandez na drugoj strani proći bez glavobolje. Barem do početka meča.

Tek da podsetimo, Ueska, osokoljena pobedom nad Saragosom u prethodnom kolu, nešto ranije nastavlja borbu za direktnu promociju protiv Las Palmasa (19.30), ekipe koja je gotovo podjednako udaljena od zone ispadanja i mesta u koje vodi u plej-of.

Fudbaleri Rajo Valjekana (©AFP)Fudbaleri Rajo Valjekana (©AFP)

Današnji program zatvaraju Rajo Valjekano i Malaga (21.30), klubovi koji su prethodnih godina često bili u društvu elite, ali će po trenutnom stanju na tabeli ostati u Segundi, s tim da je tim sa “La Rosalede” na tri boda od zone ispadanja. A do pre sedam godina bila je na korak od polufinala Lige šampiona…

SEGUNDA – 37. KOLO

Utorak

Tenerife – Deportivo La Korunja 1:1 (0:0)

Elče – Kadiz 0:0 (0:0)

Sreda

Ovijedo – Mirandes 1:0 (1:0)

Lugo – Numansija 3:1 (1:0)

Almerija – Hihon 1:0 (0:0)

Ponferadina – Fuenlabrada 0:3 (0:0)

Ekstremadura – Rasing Santander 3:1 (2:0)

Četvrtak

19.30: (2,25) Ueska (3,10) Las Palmas (3,50)

20.00: (2,60) Albasete (2,95) Alkorkon (3,00)

21.45: (2,05) Rajo Valjekano (3,15) Malaga (4,00)

Petak

19.30: (2,30) Đirona (3,10) Saragosa (3,35)



tagovi

SegundaAlbaseteMalagaAlkorkonUeska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara