Doktor Luka, Karim i Vini bušili bez milosti, Real bilduje za Pariz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.05.22. | 23:20

Levante ispao nakon pet godina...

Real bilduje mišiće za Pariz i najveću utakmicu sezone protiv Liverupla, utakmicu koja će ustoličiti novog evropskog vladara; Levante od večeras može da pakuje kofere i da se sprema za drugoligaške izazove od jeseni. Na Santijago Bernabeuu igra mačke i miša u poslednjem meču 36. runde španske La lige i laganih 6:0.

A dobro se zna i ko su najveće Realove "mačke" ove sezone. Ubitačni tandem Karim Benzema - Vinisijus Žunior ponovo je bio nemilosrdan, dok je Luka Modrić kako samo on to ume gospodario centralnim delovima tereni i svakim potezom podsećao Florentina Pereza i njegove najbliže saradnike koliko će madridski gigant izgubiti - a taj se bliži - kada hrvatski maestro nakon više od jedne decenije zauvek skine belu desetku s leđa.

Izabrane vesti

Mada duboko u četvrtoj deceniji Luka je po ko zna koji put s neverovatnom lakaćom dirigovao igrom Reala i samo tokom prvog poluvremena uspeo da upiše tri asistencije. Posebno impresivan bio je pas za vođstvo domaćina koje je doneo Ferlan Mendi u 13. minutu. A pre toga i dribling kojim je izbacio iz igre svog čuvara. Nažalost, Modrićevu magiju u toj situaciji osetio je naš Nemanja Radoja...

Druga i treća asistencija bile su za treći i četvrti pogodak Rodriga i Vinisijusa, da bi se u međuvremenu upisao i Benzema. Francuzu je to bio 323 pogodak u dresu Kraljevskog kluba, čime je sustigao legendarnog Raula na drugom mestu večne liste strelaca.

Ispred njega sada ostaje samo Kristijano Ronaldo sa 450.

O samom toku utakmice u kojoj je Levante za 90 i kusur minuta jednom šutnuo u okvir gola izlišno je govoriti. Gosti su došli da odigraju pošteno, najbolje što umeju, otvoreno, prsa u prsa. Kako su činili u većem delu sezone. Evidentno je da za takav stil nemaju kvalitet i zasluženo se sele u niži rang.

Real je u finišu možda čak pokazao želju da ne ponizi rivala, najiskusni su povukli ručni, potom su i zamejeni, ali Vinisijus nije imao nameru da popusti papučicu gasa. On je trenutno na učinku od 21 gola i 20 asistencija?! Drugi pogodak noćas postigao je u 68. minutu nakon Benzeminog plesa s golmanom - ponovo je ključni pas poslao Modrić - a treći sedam minuta pre kraja, kada ga je uposlio Luka Jović.

Srpski reprezentativac šansu je dobio umesto Benzeme u 75. minutu.

Nakon asistencije imao je Jović i jedan pokušaj glavom posle ubacivanja Lukasa Vaskeza sa boka, ali je bio za malo neprezican.

PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

Valensija - Betis 0:3 (0:0)

/Vilijan Žoze 57, Kanales 87, Iglesijas 90/

Granada - Bilbao 1:0 (1:0)

/Koljado 35/

Barselona - Selta 3:1 (2:0)

/Depaj 30, Obamejan 41, 48 - Aspas 50/

Sreda

Alaves - Espanjol 2:1 (1:1)

/De la Fuente 7, Eskalante 59 - De Tomas 14pen/

Osasuna - Hetafe 1:1 (1:1)

/Ojer 9 - Toro 20ag/

Sevilja - Majorka 0:0

Elče - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Kunja 28, De Paul 62/

Četvrtak

Sosijedad - Kadiz 2:0 (1:0)

/Serlot 19, Januzaj 53/

Rajo Valjekano - Viljareal 1:5 (1:4)

/Gvardiola 21 - Pedraca 3, 89, Fojt 27, Alkaser 38, Tores 45+1/

Real Madrid - Levante 6:0 (4:0)

/Mendi 13, Benzema 19, Rodrigo 34, Vinisijus 45, 68, 83/



tagovi

PrimeraLuka ModrićKarim Benzema

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara