Nenad Lalatović (©Star sport)
Nenad Lalatović (©Star sport)

Dolazi vreme istine za Radnički, debituje Sivić, gosti zadovoljniji u sudarima Mladosti i Proletera

Vreme čitanja: 4min | pet. 25.02.22. | 11:33

Zanimljiv uvod u 166. večiti derbi sa četiri susreta današnjeg programa Superlige

Nekad je teško razumeti poslovnu politiku Novog Pazara. U svakom prelaznom roku dođe desetak igrača, a isto toliko ode, dok se treneri smenjuju kao na traci. Uoči 24. runde Superlige stigao je novi, Tomislav Sivić, četvrti kormilar Plavih od početka sezone. Čitavo kolo najjačeg srpskog ranga biće u senci 166. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana, ali najuzbudljiviji meč u zemlji mogao bi da ima i zanimljivu uvertiru. Pogled ide ka Kragujevcu, gde će Nenad Lalatović juriti prve bodove od dolaska na Čika Daču, a ništa manje interesantan duel treba oečkivati u Lučanima gde dolazi Proleter.

Dolazi vreme istine za fudbalere kragujevačkog Radničkog. Narednih par utakmica pokazaće da li Crveni imaju snage i kvaliteta da istraju u grčevitoj borbi za opstanak ili će napraviti korak unazad i vratiti se u prvoligaško društvo.

Izabrane vesti

Iako svestan specifičnosti situacije u kojoj se njegov tim nalazi, šef struke Kragujevčana Nenad Lalatović veruje u povoljan rasplet sezone i uveren je da će Radnički 1923 kroz baraž uspeti da zadrži mesto u Superligi.

"I dalje ne gubim nadu. Optimista sam, iako znam da će biti teško. Greh od boga bi bio da jedan veliki klub kao što je Radnički 1923 ispadne iz Superlige. Ova sjajna publika ne zaslužuje da naredne sezone gleda voljeni tim u Prvoj ligi Srbije i mišljenja sam da to ne bi bilo dobro ni za srpski fudbal, s obzirom da je Radnički 1923 posle Zvezde i Partizana klub sa najvećom posetom u takmičenju", smatra Lalatović.


14.00: (2,60) Radnički 1923 (3,10) Voždovac (2,85)

Gladni su Kragujevčani pobeda, čiju slast nisu osetili još od septembra i onog teško izvojevanog trijumfa nad Novim Pazarom na Čika Dači. Zbog toga predstojeći susret protiv Voždovca, kojeg su već jednom uspeli da savladaju ove sezone, vide kao odličnu priliku za izlazak iz rezultatske krize.

Za razliku od Šumadinaca koji se bore za goli život, voždovački Zmajevi, predvođeni bivšim strategom ekipe sa Čika Dače Aleksandrom Lintom, nastoje da osiguraju mesto u plej-ofu. Mršav učinak od samo jednog osvojenog boda u prva dva prolećna kola sigurno će motivisati goste da u srcu Šumadije poprave utisak i ujedno se revanširaju Kragujevčanima za poraz na svom Krovu u jesenjem delu sezone (2:1).


"U goste nam dolazi jedan veoma neugodan protivnik, predvođen bivšim trenerom Radničkog 1923 Aleksandrom Lintom, koga izuzetno cenim i poštujem i koji je duži niz godina sarađivao sa mojim veoma dobrim kolegom Ilijom Stolicom. Radi se o dobro selektiranoj ekipi sa dosta školovanih igrača u svojim redovima, koji su u stanju da kazne svaki vid opuštanja. Za razliku od nas, oni nemaju mnogo toga da izgube u ovoj utakmici, ali će sigurno moj kolega Linta znati da motiviše svoje igrače da pruže maksimum na terenu. Ovo je prva u nizu utakmica u kojoj moramo da tražimo preko potrebne bodove u borbi za opstanak. Za nas je pobeda apsolutni imperativ", optimista je Lalatović.


Ovo je inače i sudar dva tima koja još nisu postigla gol u prolećnom delu prvenstva. Dolazak Nenada Lalatovića na klupu Radničkog još nije dao efekat, upisana su dva poraza, pa je ovo prilika da se dođe makar do prvog boda. Ni Voždovac ne blista, uzeo je tek bod u ove dve runde, remizirao je kod kuće sa Nišlijama (0:0). Zmajevi još nisu našli rešenje kako da nadomeste odlazak najboljeg strelca Vujnovića. Radnički je dobio tri poslednja duela sa Voždovcem.

16.00: (2,30) Mladost Lučani (3,15) Proleter Novi Sad (3,30)

Okršaj Mladosti i Proletera bi mogao da bude veoma zanimljiv. Domaćin je pao na Banovom brdu u prošlom kolu (1:0), čime je prekinuo seriju od četiri meča bez poraza. Ipak, kada Lučanci uhvate zalet, a deluje da su u dobroj formi, izuzetno ih je teško nadigrati kod kuće.

Proleter je poražen od Crvene zvezde na svom terenu (2:1), tanka je to bila partija Novosađana, očekivalo se u igri više od tima sa Slane bare, jer se dobro pojačao tokom zimske pijace. Kuriozitet je da na šest poslednjih međusobnih mečeva tim koji je bio domaćin – nije pobedio.

16.00: (2,00) Radnički Niš (3,40) Novi Pazar (3,90)

Paklen raspored na otvaranju proleća je imao niški Radnički. Sa Partizanom je igrao u Nišu (0:2), pa sa Crvenom zvezdom u Kupu na Marakani (ispao na penale), a onda sa Voždovcem na Krovu (0:0). Nije se tim Radoslava Bataka obrukao i sada najzad ima jednog lakšeg protivnika, protiv kojeg ulazi u meč kao favorit.

Novi Pazar ide na Čair sa novim trenerom Tomislavom Sivićem, četvrtim od početka sezone. Plavi su u slaboj formi, imaju pet utakmica bez pobede, a sa novim šefom struke tek treba da se upoznaju. Radnički je favorit, a na četiri protekla duela ova dva tima viđena su najmanje po tri gola.

Zbog kartona saigračima neće moći da pomogne napadač Luka Bijelović, a to nije jedini problem kada je reč o ofanzivnoj liniji Spartaka pred ovu utakmicu.

"Nikolić ima lakših medicinskih smetnji, a Tufegdžić je u završnom procesu oporavka, čime nam je kompletan napad pod upitnikom", konstatovao je Nebojša Vučković, novi trener Spartaka i čovek koji će pokušati da u narednom periodu podigne Spartak na viši nivo domaćeg fudbala.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Petak

14.00: (2,60) Radnički 1923 (3,10) Voždovac (2,85)

16.00: (2,30) Mladost Lučani (3,15) Proleter Novi Sad (3,30)

16.00: (2,00) Radnički Niš (3,40) Novi Pazar (3,90)

18.00: (3,00) Spartak Subotica (3,30) Čukarički (2,40)

Subota

14.00: (2,40) Napredak (3,30) TSC (3,00)

16.00: (1,75) Vojvodina (3,60) Radnik Surdulica (4,90)

18.00: (2,25) Kolubara (3,35) Metalac (3,20)

Nedelja

18.00: (2,40) Crvena zvezda (3,20) Partizan (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeSuperligaRadnički KragujevacNenad Lalatovićfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara