Patrik De Paula (©Reuters)
Patrik De Paula (©Reuters)

Dominacija Palmeirasa u Kraljevskom okršaju, Verdao ne namerava da skine krunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.08.21. | 04:58

Posle serije loših rezultata, četa Abela Fereire odigrala sjajan meč protiv gradskog rivala i nastavila borbu za odbranu trona Južne Amerike

Vezao je Palmeiras četiri utakmice bez trijumfa. Na Morubiju je remizirao sa gradskim rivalom, kojeg nije dobio u poslednjih osam okršaja. Pre samo tri dana je pretrpeo i bolan poraz od glavnog protivnika u borbi za titulu u Brazilu (Atletiko Mineiro, 0:2), ali titule prvaka Južne Amerike se neće tek tako odreći. Uzdigao se u pravi čas i u ubedljivom maniru došao do trijumfa u revanš meču četvrtfinala Kopa Libertadores. Srušio je Sao Paulo u Kraljevskom okršaju (Choque-Rei) i bukirao kartu za još jedno polufinale elitnog takmičenja Zelenog kontinenta - 3:0 (1:0) /prvi meč 1:1/.

Koliko je ekipa portugalskog stručnjaka Abela Fereire bila dominantna govori i podatak da Trikolori nisu uputili nijedan udarac u okvir gola. Sveli su fudbaleri Verdaa ekipu Ernana Krespa na svega šest udaraca, iako je lopta mahom bila u nogama gostujućih igrača. Na drugoj strani terena su bili više nego konkretni. Preko 50 pokušaja pogodili su metu. Samo zahvaljujući golmanu Volpiju (pet odbrana) Sao Paulo nije doživeo pravu katastrofu. Ostao je tim sa Morumbija bez još jednog polufinala Kopa Libertadores, u kojem nije bio od 2016. godine. I nije se ništa pitao.

Izabrane vesti

Odbrana predvođena veteranom Žoaom Mirandom - bivšim igračem madridskog Atletika i milanskog Intera - bila je nemoćna pred napadima branioca krune. Već u 10. minutu je kapitulirala. Ze Rafael je proigrao Veigu, ovaj pobegao po desnoj strani i efektnim udarcem matirao Volpija.

Usledio je odgovor Sao Paula. Rodrigo Nestor je dobio povratni pas na 10ak metara od gola rivala, raspalio je po lopti i poslao je preko gola. Nastavili su gosti da prete, ali uglavnom jalovo. U moru traljavih pokušaja izdvojio se udarac Sare sa ivice kaznenog prostora. Šutirao je jako, po zemlji, ali je bio neprecizan.

Veliku šansu je u finišu poluvremena propustio da realizuje napadač Palmeirasa Roni. Bio je usamljen pred golom rivala, tukao je sa ivice peterca, ali pravo u Volpija. Ruku na srce, dobio je prilično nezgodnu loptu, ali je svakako mogao bolje da reaguje i duplira prednost svoje ekipe pred odlazak na odmor.

Posle 12 minuta igre u nastavku Sao Paulo je

imao idealnu priliku da poravna. Pablo je ostao sam pred golom rivala, tukao je svom snagom sa ivice peterca i prebacio loptu preko gola. Čuvar mreže Verdaa Veverton je odahnuo. Bila je to i najbolja prilika za Trikolore na večerašnjoj utakmici.

A onda, bomba Dudua. Petljao je Danilo sa loptom na ivici kaznenog prostora rivala, potom je prosledio do Dudua, koji je raspalio iz prve i poslao pravi projektil u mrežu Sao Paula. Dva minuta kasnije na teren je kročio Patrik de Paul, kojem je trebalo 10 da stavi tačku na četvrtfinalni duel. Još jedan sjajan pogodak, uzeo je ničiju loptu na oko 20 metara od gola rivala i imao samo jednu stvar na umu. Da uputi šut svom snagom. Uradio je do perfektno i prosto pocepao mrežu iza leđa nemoćnog Volpija. Sve je bilo gotovo na stadionu u Sao Paulu.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Palmerias - Sao Paulo 3:0 (1:0) /prvi meč 1:1/

/Veiga 10, Dudu 67, De Paula 78/

Četvrtak

00.15: (1,23) Flamengo (6,50) Olimpija (12,0) /prvi meč 4:1/

02.30: (2,30) Atletiko Mineiro (3,10) River Plejt (3,35) /prvi meč 1:0/

Petak

02.30: (2,30) Barselona (2,95) Fluminense (3,60) /prvi meč 2:2/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

PalmeirasSao PauloKopa LibertadoresErnan KrespoAbel Fereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara