Đanluiđi Donaruma (©Reuters)
Đanluiđi Donaruma (©Reuters)

Donaruma se oprostio od Milana odmah posle Atalante, Rajolina bahatost odvratila klub od pregovora

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 10:59

Obezbedio Ligu šampiona, otišao u svlačionicu da se pozdravi s ekipom i otišao

Vest jutra u Italiji je dolazak Majka Menjana na lekarske preglede u medicinski centar Madonina na lekarske preglede što su ažurne foto-agencije ovekovečile i plasirale u javnost, pa sada praktično samo ostaje da Milan ozvaniči saradnju.

Tako je pomalo ispod rada prošla informacija da se Đanluiđi Donaruma već pozdravio s ekipom i napustio Milan. Ništa neočekivano, ali je ipak vest koja nikog na "čizmi" ne ostavlja ravnodušnim. Kako javljaju svi dobro obavešteni izvori u Italiji, Đanluiđi Donaruma se od Milana i saigrača oprostio odmah po završetku utakmice protiv Atalante. Obezbedio je klubu plasman u Ligu šampiona prvi put posle sedam godina, pozdravio se s ekipom u svlačionici i stavio tačku.

Izabrane vesti

Sreda, 21.00: (4,10) Viljareal (3,45) Mančester junajted (1,93)

Tačka spora je definitivno bila plata verovatno najboljeg mladog golmana današnjice. Milanova poslednja ponuda bila je 8.000.000 evra godišnje, a čak i kada je kontroverzni agent Mino Rajola spustio zahteve sa 12.000.000 na 10.000.000 evra, klub je samo odmahnuo rukom što je praktično značilo i kraj pregovora. Nije samo Donarumina plata bila problem, možda i više od toga je sporan bio Rajolin zahtev da mu se isplati provizija između 15.000.000 i 20.000.000 evra, što na San Siru nisu želeli ni da čuju. Razlog je vrlo jasan – Milan nije hteo da “otkupi“ od Rajole dete kluba i igrača kome je dalo zalet ka zvezdama evropskog i svetskog fudbala.

Donaruma je svoje stvari već spakovao i otišao iako mu ugovor važi još nešto više od mesec dana. Ali kako se klub nalazi na odmoru posle završene sezone, tako je i Italijan koga uskoro čekaju obaveze na Evropskom prvenstvu stavio tačku na svoj boravak u matičnom klubu. Gde će da nastavi karijeru to još niko ne zna. Italijanska javnost ga vidi u Juventusu, s tim što Stara dama prvo mora da reši pitanje Vojćeha Ščensnog koga bi morala da proda jer teško je očekivati da će na platnom spisku da drži poljskog golmana s primanjima od 6.500.000 evra i Donarumu koji će verovatno da inkasira između osam i deset miliona evra.

Milan danas počinje novu eru sa Majkom Menjanom, inače najboljim golmanom Lige 1 koga će platiti ukupno 16.500.000 evra sa bonusima i daće mu upola manju platu od Donarumine sada. Nije loš posao.



tagovi

Đanluiđi DonarumaMajk Menjanletnji prelazni rok 2021Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara