Majk Menjan (©Reuters)
Majk Menjan (©Reuters)

Sve je spremno za ozvaničenje Menjana, postaje treći najplaćeniji golman Serije A

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 18:59

Milan se oprašta od Donarume, pitanje je momenta kada će biti zvanična objava

Milan je uspeo da sezonu završi kao vicešampion Italije i obezbedi plasman u Ligu šampiona posle sedam godina, ali to izgleda ni najmanje neće promeniti situaciju oko budućnosti Đanluiđija Donarume i njegov odlazak sa San Sira je izgleda uklesan u kamenu.

Utorak, 19.00: (2,30) Crvena zvezda (3,10) Partizan (3,35)

Izabrane vesti

Sa više strana u Italiji stižu potvrde priče koju je Radio Monte Karlo objavio pre bezmalo tri sedmice - Majk Menjan postaće nova "jedinica" Milana! I ne samo to, kako se na Čizmi sve više šuška pitanje je samo trenutka kada će posao biti ozvaničen i od strane kluba. RMC je u onoj prvoj objavi naveo da je dogovor s Lilom postignut na sumu od 16.500.000 evra, od čega je 15.000.000 onaj obavezan deo, a ostatak bi došao kroz bonuse.

Menjanu je spremljen petogodišnji ugovor, a sada je otkriven i iznos plate - 3.000.000 evra po sezoni. To je upola manje od onoga što Donaruma trenutno zarađuje i bezmalo triput manje od poslednje Milanove ponude za produžetak saradnje (8.000.000 evra). Kako Donarumin zastupnik Mino Rajola traži od Milana čak 12.000.000 evra za njegov ostanak, jasno je kolika je razlika i manje opterećenje za i ovako nestabilnu kasu Rosonera. Pritom, Milan kao zamenu za Donarumu dobija najboljeg golmana Lige 1, jednog od najzaslužnijih što je Lil postao šampion Francuske za takmičarsku 2020/21. Nije domaći igrač, niti dete kluba, ali Milan je izneo više nego korektnu ponudu za nastavak saradnje koja nije prihvaćena.

Kada je postalo jasno da od Donaruminog odlaska nema ništa direktorski tandem Maldini - Masara je krenuo ofanzivno na Menjanov potpis i to je navodno bio ključan detalj za francuskog golmana da donese odluku da stavi tačku na boravak u Lilu. I to na najlepši mogući način, s titulom u rukama.

Menjan će s platom od 3.000.000 evra postati treći najplaćeniji golman Serije A. Na čelu bar zasad ostaje Vojćeh Ščensni sa 6.500.000 evra godišnje, s tim što nije nemoguće da poljski čuvar mreže napusti Juventus na leto i da na njegovo mesto dođe upravo Donaruma koga Juventus želi i prati odavno. Čak i u slučaju takvog raspleta izvesno je da bi Donaruma onda bio prvi golman na platnom spisku. Iza Ščensnog je Samir Handanovič iz Intera sa 3.500.000 evra, dok će Menjan stati rame uz rame sa Pauom Lopezom iz Rome po iznosu plate.



tagovi

Majk Menjanletnji prelazni rok 2021MilanLil

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara