Svirana čak 42 prekršaja (© Reuters)
Svirana čak 42 prekršaja (© Reuters)

Došli da se biju, a ne da igraju fudbal: Vinisijusu nagrada za umetničko delo, De Polu zvižduci za bezobrazluk (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.11.21. | 02:51

Siromašan derbi Argentinaca i Brazilaca, Gaučosi na Mundijalu

Večiti derbi reprezentativnog po uzoru na večiti derbi srpskog fudbala od pre nekoliko godina. Igre ni za lek, nesportskih poteza kol’ko voliš. Po svim parametrima Argentina i Brazil su razočarali u meču projektovanom da bude poslastica novembarskog kvalifikacionog ciklusa, pošto su u San Huanu više gledali kako da ne izgube, nego kako da pobede – 0:0.

Činjenica da su dve najfudbalskjije reprezentacije sveta napravile čak 42 prekršaja – primera radi, na susretu Portugal – Srbija u Lisabonu viđen je tek 21 – ilustruje kako se igralo. Ili, kako nije. Komotno su i jedni i drugi mogli da iznesu oružje na teren, pošto je okršaj ličio na pravi rat. Udaranje, čupanje, štipanje, foliranje, svađa i rasprava sa sudijom Andresom Kunjom. Svega je bilo osim golova.

Izabrane vesti

Samo na mahove derbi je opravdao očekivanja. I samo zbog dva poteza vredelo ga je čekati. Autor prvog je Anhel di Marija. Taj anđeo fudbala, kao da je rešio da u đavolski napetoj utakmici, čuva plamičak istinskih vrednosti. Sredinom prvog poluvremena „tunel“ za Vinisijusa Žuniora, na oduševljene domaće publike..

Mladi as Reala je čekao priliku da dokaže šta i on zna. U nastavku meča njegova žrtva nije bio Di Marijabilo bi previše – već levi bek Udinezea, Nihuel Molina. Oskar! Čista estetika. Doživljaj za sva čula.

Šteta što su Di Marija i Vinisijus jedina dva fudbalera od ukupno 30 koji su želeli da gledaocima ponude nešto valjano. Čak je i Lionel Mesi bio suviše tih, sve do završnice kad je udarcem sa distance namučlio Alisona. Pre njega, ali još u prvom delu, golmanu Liverpula pretili su Lautaro Martinez (na pas Di Marije, a koga drugog!?) i Rodrigo de Pol (posle jedne od retkih smislenih akcija celog tima). Argentina nije bila ubedljiva u završnoj trećini terena, ali je pokazala da je pod vođstvom Lionela Skalonija izrasla u sjajan tamičarski tim, pošto već 27 utakmica nije osetila gorčinu poraza, pa je usled poraza Čilea od Ekvadora zvanično izvadila kartu za naveću planetarnu smotru.

Brazil joj je sličan. Status prve selekcije Južne Amerike u mundijalskim kvalifikacijama potvrdio je tako što uz 11 pobeda ima samo dva remija (prethodni, takođe 0:0 sa Kolumbijom), uz napomenu da je Titeov sastav stvorio za nijansu zrelije šanse, tako što je Vinisijus na dodavanje Pakete loše pucao sa ivice kazneng prostora, Mateus Kunja pokušao da lobuje Emilijana Martineza sa centra, u drugom delu Fred pogodio prečku (da, da, to se stvarno desilo, zaista je Fred to uradio). Siromašno.

A, ko je očekivao tenzije – uživao je. Prednjačili su Argentinci. Nikolas Otamendi je laktom u bradu raskrvario lice Rafinji (ni karton nije dobio), jurili su, ali nisu baš mogli da stignu Vinisijusa, svako malo bi se i jedni i drugi obrušili na sudiju Kunju (podelio sedam žutih kartona), da bi kandidat za Oskara, ali kad je negativac u pitanju, postao Rodrigo de Pol.

Ko ima stomak da ovo „svari“...


JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU - 14. KOLO

Utorak

Bolivija - Urugvaj 3:0 (2:0)

/Arse 29, Moreno 45, Arse 79/

Venecuela – Peru 1:2 (0:1)

/Maćis 52 – Lapadula 18, Keuva 65/

Sreda

Kolumbija – Paragvaj 0:0

Argentina - Brazil 0:0

Čile – Ekvador 0:2 (0:1)

/Estupinjan 9, Kaisedo 90+3/




tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoVinisijus ŽuniorAnhel Di MarijaRodrigo De Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara