Start Vidala za isključenje (© AFP)
Start Vidala za isključenje (© AFP)

King kung-fu Arturo: Kakav crveni karton Vidala, Ekvadoru otvoren put do Prvenstva sveta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 03:45

Posle 0:2 u Santjagu, Argentina zvanično učesnik Mundijala u Kataru

Nije ga bilo u Rusiji, izgleda da će u Katar. Kako sad stvari stoje, Ekvador je na putu ka Prvenstvu sveta. I predstavlja najprijatnije iznenađenje južnoameričkih kvalifikacija. Od Brazila i Argentine se očekivalo da kolo vode, ali retko ko se nadao da baš Ekvador bude trećeplasiran na tabeli Konmebol zone.

Na tu poziciju tim argentinskog stručnjaka Gustava Alfara probio se pobedom nad Čileom. Nije bilo davno kad je La Roha dvaput uzastopno osvojila Kopa Amerika (2015, 2016), međutim, sad je status treće selekcije na kontinentu prepustila Trikolorima – 0:2 u Santjagu.

Izabrane vesti

Ovakvom epilogu najviše je kumovao Arturo Vidal. Ne baš kako je želeo i kako je umeo u tim godinama kad je vodio reprezentaciju do najvećih uspeha u istoriji. Ovoga puta vezista Intera je navukao na sebe kožu tragičara, pošto je u 14. minutu zaradio direktan crveni karton. U pokušaju da dođe do lopte, izveo je kung-fu udarac, kopačkom kačio po licu Feliksa Toresa, gostima omogućio brojčanu prednost, a ostatku svog tima skratio opcije u menevru.

Da sve po Čile bude gore, već tad je bio u rezultatskom zaostatku. „Krivac“ je Viljarealov levi bek Pervis Estupinjan koji je u devetom minutu opalio po lopti sa ruba kaznenog prostora i matirao Klaudija Brava.

Pokušao je Čile preko Eduarda Vargasa da se vrati u igru, ali sve je mimo te velike šanse bilo u znaku gostiju. Mišel Estrada je mogao da se proslavi, bar tri velike prilike je propustio, ali ono što nije uspeo napadač Deportivo Tolike jeste njegov kolega Mojzes Kaisedo u nadoknadi.

Na taj način Ekvador je ostvario prvu pobedu na teritoriji Čilea u istoriji i sebi omogućio da finiš kvalifikacija čeka sa ogromnim kapitalom (šest bodova više od Kolumbije i Perua), što bi trebalo da mu bude dovoljno za Katar. Iako ga u narednom kolu čeka Brazil (odavno čekirao kartu), a u završnom Argentina (baš usled ovog rezultata se zvanično plasirala na Mundijal), a gostuje Peruu i Paragvaju, realno je da se plasira među 32 najbolje selekcije na planeti.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU - 14. KOLO

Utorak

Bolivija - Urugvaj 3:0 (2:0)

/Arse 29, Moreno 45, Arse 79/

Venecuela – Peru 1:2 (0:1)

/Maćis 52 – Lapadula 18, Keuva 65/

Sreda

Kolumbija – Paragvaj 0:0

Argentina - Brazil 0:0

Čile – Ekvador 0:2 (0:1)

/Estupinjan 9, Kaisedo 90+3/



tagovi

Arturo Vidalreprezentacija Čileareprezentacija EkvadoraKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara