Dosta je bilo iz Gruzije u Radnički, sad malo obrnuto: Stefan Dimić našao novi klub

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 09:30

Iskusni krilni napadač, koji je zbog povrede propustio čitavu polusezonu, novi je igrač Telavija

Gruzija i Niš, ima neka tajna veza. Nisu se proslavili fudbaleri koje je Radnički prošle sezone dovodio iz ove države, Anton Tolordava i Giorgi Papunašvili, a došlo je vreme za transfer u suprotnom smeru.

Nakon razlaza sa Nišlijama, Stefan Dimić pronašao je novi klub i postao član trenutnog fenjeraša gruzijskog šampionata - Telavija. Upravo kluba iz koga je pre tačno godinu dana Tolordava stigao u Radnički.

Izabrane vesti

U Gruziji je trenutno pauza na polusezoni. Klub je na poslednjem mestu na tabeli, ali je baš promenio upravu i novo rukovodstvo je veoma ambiciozno. Cilj je da se sada obezbedi opstanak, a već sledeće sezone napadne jedno od mesta koja vode u Evropu. Upravo sam tako i potpisao ugovor, na godinu i po dana. Prvi utisci su pozitivni, u petak sam se priključio ekipi i odradio prvi trening“, javio se Mozzart Sportu iz Gruzije 30-godišnji krilni napadač.

Dimić je jedan od poznatijih fudbalera na srpskoj superligaškoj sceni. Pamte se sezone u Zemunu, lučanskoj Mladosti, Novom Pazaru, a u Radničkom je prethodne sezone igrao samo u jesenjem delu, i to na 15 utakmica, postigao dva gola, uključujući i onaj u remiju sa Partizanom (3:3) na startu šampionata.

Na zimskim pripremama u Turskoj doživeo je tešku povredu, zbog koje je dugo pauzirao i propustio čitav prolećni deo sezone, kada su se Nišlije grčevito borile za opstanak. Svojevremeno je bio član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, a angažman u Gruziji nije mu prvi inostrani u karijeri, pošto je dve godine igrao u Balzanu na Malti. Iz Radničkoj otišao kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara