FOTO: GFK Dubočica
FOTO: GFK Dubočica

Dubočica ozvaničila najzvučnije pojačanje u istoriji: Delio svlačionicu s Totijem, osvojio Afrički kup...

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 18:31

Leskovčani predstavili bivšeg reprezentativca Obale Slonovače

Imala je Dubočica tokom klupske istorije nekolicinu jugoslovenskih i srpskih igrača zapaženih karijera u svojim redovima. Bratislav Živković, Saša Stamenković, Marko Perović, Aleksandar Kocić, Zoran Banković... nosili su dres tima sa juga Srbije, ali je utisak da igrač takve biografije (i toliko zvučnih klubova) kao što je ima Žunior Gađi Talo, nikada ranije nije postao Paprikar. O najavama da će u Leskovcu tokom ove sedmice biti detonirana bomba mogli ste da čitate u ponedeljak.

Iskusni 31-godišnji napadač svojevremeno je važio za jednog od najtalentovanijih igrača Rome, a za prvi tim Vučice odigrao je tri utakmice tokom proleća 2012. godine, u periodu kada je ikona kluba Frančesko Toti i dalje uveliko bio aktivan. Odlične partije u omladinskom timu Rome, nije Afrikanac pretočio u upečatljiv mandat u seniorskoj ekipi, a posle brojnih seljakanja po pozajmicama trajno je napustio Olimpiko 2015. godine. Nastupao je i za Kjevo, Bari, Lil, Bastiju, Ažaksijo i Vitoriju Gimarais. Najveći trenutak karijere doživeo je u februaru 2015. godine, kada je bio jedan od 23 igrača u igračkom kadru Obale Slonovače, prilikom osvajanja Kupa Afričkih nacija. Najzaslužniji za dolazak Taloa u Dubočicu su menadžeri Marko Stojanović i Zoran Kopre.

Izabrane vesti

Najbolja sezona u karijeri novopečenog centarfora tima iz drugog ranga srpskog fudbala bila je 2013/14, kada je dao sedam golova za Ažaksijo u Ligi 1. Prethodne dve sezone, Talo je proveo u mađarskom Ujepštu, turskom Samsunu i rumunskim Botošanima. Od leta prethodne godine i napuštanja istočnih komšija nije imao klub. Računajuči poslednjih nekoliko godina, Talo je najbolje igrao za Ujpešt - sedam golova i četiri asistencije.

Visok je Obalo Slonovačanin 185 centimetara i bez dileme biće snažan adut u borbi za plasman u Superligu Srbije. Dubočica je trenutno petoplasirana u Prvoj ligi sa četiri boda zaostatka za drugoplasiranom Inđijom. Vredi istaći i da osim Kupa afričkih nacija 2015. godine, Žunior Gađi Talo ima osvojen Liga kup Francuske sa Bastijom 2015. godine i Kup Mađarske sa Ujpeštom 2021.




tagovi

LeskovacMozzart Bet Prva liga SrbijeDubočicaŽunior Taljo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara