Marselo Bijelsa (©Reuters)
Marselo Bijelsa (©Reuters)

Duel najgorih odbrana Premijer lige: Miriše na goleadu u Njukaslu

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.09.21. | 11:06

Svrake primaju u proseku tri gola po meču na startu sezone, dok je Lids vadio samo jednu loptu manje iz mreže. Navijači domaćina nastavljaju proteste protiv vlasnika Majka Ešlija

Lids ne blista ove sezone. U povratničkom pohodu čete Marsele Bijelse u Premijer ligi nekadašnji polufinalista Lige šamiona bio je prijatno iznenađenje, ali na startu novog prvenstva Engleske slabiji učinak, samo dva boda u prva četiri kola. Opravdanje može da bude da je tim sa Eland roudu imao težak raspored, utakmice sa Liverpulom i Mančester junajtedom, gigantima koji će da se bore za titulu.

Tim iz Jorkšira večeras (21.00) gostuju Njukaslu u prvom meču petog kola. Svrake su takođe bez pobede. Osim ova dva kluba trijumf nemaju ni Sautempton, Barnli i Norič. Navijači tima sa severa Engleske su godinama nezadovoljni radom Uprave, organizovali su proteste protiv vlasnika Majka Ešlija. Ovog leta nije bilo priče oko prodaje kluba kao prethodnih godina. Nezadovoljstvo tinja na Sent Džejms parku, a rezultati su i dalje poražavajući za nekada klub koji je igrao u Evropi.

Izabrane vesti

21.00: (3,10) Njukasl (3,50) Lids (2,40)

Iskusni stručnjak Stiv Brus je uspeo prošle sezone da obezbedi opstanak, a i novom šampionatu Svrakama ne gine grčevita borba za opstanak u engleskoj eliti. Meč na Sent Džejms parku biće duel dve ekipe koje su primili najveći broj golova. Njukasl je primio 12 pogodaka (tri po meč), dok je Lids vadio jednu loptu manje, koliko i Norič.

Njukasl će za meč sa Lidsom da bude jači za nekoliko rovitih igrača koji su se oporavili od povreda. Vezista Džo Vilok biće u konkurenciji za tim, kao i Kirijan Klark i Španac Havijer Mankiljo koji su se povredili prošle nedelje na meču sa Mančester junajtedom na Old Trafordu. Takođe, i Rajan Frejzer se vratio na treninge posle problema sa zglobom.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Van stroja za Svrake biće napadač Kalum Vilson, kao i čuvar mreže, Slovaka Martina Dubrabka koga muči stoplalo. Pol Damer i Džondžo Šelvi su takođe van tima. Argentinski stručnjak Marselo Bijelsa ne može da računa na Paskala Strajka koji je suspendovan zbog crvenog kartona u prošlom kolu protiv Liverpula kada je neopreznim startom slomio nogu tinejdžeru Redsa Harviju Eliotu. Povređeni su i Dijego Ljorente i Robin Koh. Neće biti ni Adama Foršeua koji bi mogao ba bude spreman za naredne nedelju. Prvi start ove sezone u dresu Lidsa mogao bi da ima Danijel Džejms.

Prošle sezone Lids je oba puta dobio Njukasl. Na Eland roudu je bila goleada – 5:2, dok je u Njukaslu slavio sa 2:1. Oba tima su na tri od četiri utakmice ove sezone odigrali sa tri ili više golova. Lids će imati motiv da ponovi uspeh iz 1967. godine, kada je tri puta uzastopno dobio Njuskasl u prvenstvu. Tim sa severa Engleske samo jednom na 15 mečeva protiv Lidsa nije postigao gol.


tagovi

NjukaslLids JunajtedlidsPremijer ligaEngleskaMarselo Bijelsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara