Haland protiv Letonije (© Reuters)
Haland protiv Letonije (© Reuters)

Duša plemenita: Haland se odrekao bonusa, pomaže razvoj norveškog fudbala

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.09.21. | 11:11

Divan gest napadača Borusije

Veliki čovek. Doslovce i u prenesenom značenju. Visok je 194 centimetra, težak 88 kilograma, s takvim referencama predstavlja napast za svaku odbranu, ali Erling Haland dokazuje da je ljudina i van terena. Poslednji dokaz ponudio je po okončanju septembarskog ciklusa kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Norveški golgeter odrekao se bonusa koji mu sleduje kao najboljem igraču selekcije i prosledio ga na adrese tri kluba, kako bi pomogao razvoj fudbala u matičnoj zemlji.

Izabrane vesti

Posle svake utakmice Fudbalski savez Norveške omogućava navijačima da glasaju za najboljeg pojedinca. Haland je očekivano pobedio u anketi i za učinak protiv Holandije (1:1) i na mečevima sa Letonijom (2:0) Gibraltarom (5:1). To mu je omogućilo nagradu od 10.000 novreških kruna ili oko 972 evra po meču. Centarfor Borusije iz Dortmunda se odrekao sve tri premije.

Prvu je prosledio na račun Roselanda, petoligaša u kome je njegov otac Alf Inge Haland okončao karijeru pre devet godina. Zatim je izabrao drugoligaša Brin, a poslednja donacija otišla je Grorudu, još jednom članu Druge lige Norveške. Sve pod vinjetom „za razvoj mlađih kategorija“.

Veliki je car Erling Haland.


tagovi

reprezentacija NorveškeErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara