Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Haland - mnogo gladan i opasan: Nisam zadovoljan, moram da imam više golova nego utakmica

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.09.21. | 19:49

I sve to dok dok ruši rekord za rekordom...

Ronaldovo i Mesijevo neumitno prolazi, to su činjenice, to je biologija, ali fudbal definitivno ne treba da brine. Jer ako ćemo u golgeterskom smislu Kilijan Mbape i Erling Haland naoštreni su da ih odmene. I ne samo da ih odmene, nego i da ih nadmaše.

I jedan i drugi srazmerno svojim godinama već su otišli korak dalje od dvojice asova koji su obeležili poslednjih petnaestak godina (više golova postigli su u datom periodu, Mabape čak ima i Mundijal), a Norvežanin je toliko gladan golova da to često deluje zastrašujuće. Posebno za njegove rivale.

Izabrane vesti

Erling Haland sinoć je nastavio da rešeta u dresu reprezentacije Norveške. Postigao je tri gola, doduše protiv nejakog Gibraltara, ali ono što se piše jeste het-trik. A kako mu je to bio 11. u karijeri (na 173. meču) statističari su izvukli podatak da je trima najvećim zvezdama današnjice (Mesi, Kristijano i Nejmar) trebalo mnogo, mnogo više utakmica da dođu do istog učinka.

Konkretno: Kristijanu čak 503, Mesiju 359, Nejmaru 286.

Statistika još kaže da je Haland sinoć odigrao 15. utakmicu za reprezentaciju (stigao do brojke od 12 pogodaka), a da je njemu najbliži u toj kategoriji Nejmar: na prvih 15 susreta - 8 golova. Slede: Luis Suarez (15/6), Hari Kejn (15/5), Kristijano Ronaldo (15/4), Kilijan Mbape (15/4), Robert Levandovski (15/3), Lionel Mesi (15/2), Romelu Lukaku (15/2)...

Da bi došao do 12 pogodaka u reprezentaciji Mesiju je trebalo 36 mečeva, a Kristijanu dva manje.

Haland je u dosadašnjoj karijeri postigao ukupno 124 pogotka u zvaničnim utakmicama. Do napunjene 21 godine 113. U tom uzrastu bolji učinak imali su samo Pele (219), Ronaldo da Lima (168), Nejmar (145) i Mbape (116). Mesi i Ronaldo daleko su ispod. Argentinac - 51, Portugalac - 26.

Igrajući za RB Salcburg na 27 susreta Haland je pogađao 29 puta. U Dortmundu je trenutno na 64/63, a u reprezentaciji, kao što rekosmo, na 15/12.

On ipak nije zadovoljan i to je jasno poručio odmah posle het-trika protiv Gibraltara:

"Ne, nije ovo dovoljno dobro. Ne postižem dovoljno golova. Mislim da bih morao da imam više golova nego utakmica. I trudiću se da tako bude u budućnosti, gde god da igram".

I onda, šta kažete?

Dokle može ovako "gladan"?


tagovi

Erling Haland

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara