Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Dva Dinama crtaju skicu prolećnog Partizana: Milovanović konačno na terenu, dileme u veznom redu

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 08:09

Poslednji dani priprema u Antaliji otklanjaju dileme uoči važnih februarskih izazova crno-belih

(od izveštača Mozzart Sporta iz Antalije)

Oštra konkurencija i činjenica da Aleksandar Stanojević na većini pozicijia ima više od jednog kvalitetnog rešenja razlozi su zbog kojih će poslednja nedelja priprema Partizana predstavljati važan segment na putu do izbora standardnih 11 crno-belih, a samim tim i današnji duel sa Dinamom iz Moskve zakazan za 14 časova.

Izabrane vesti

Lider Superlige Srbije u završnu fazu tempiranja forme za proleće ušao je sa dobro poznatim snagama i očuvanom okosnicom, a jedini razlog za brigu stručnog štaba predstavljala je povreda Danila Pantića na utakmici sa Bašakšehirom. Vezni fudbaler će gotovo izvesno propustiti februarske duele okarakterisane kao krucijalne kako na međunarodnoj tako i na domaćoj sceni, međutim utehu Stanojeviću uliva činjenica da su crno-beli obavili odličan posao kada je u pitanju zaoštravanje konkurencije u veznom redu angažmanom dvojice povratnika Ljubomira Fejse i Marka Jevtovića.

Dok se od prvog očekuje da se u susretu sa Moskovljanima prvi put posle 11 godina nađe u protokolu, doskorašnji član Al Ahlija tek danas će se pridružiti saigračima i odraditi trening u dobro poznatoj sredini. Upravo štimovanje žica u veznom redu u kojem u odnosu na jesenje izazove nedostaje Aleksandar Šćekić, biće među važnim zadacima crno-belih, međutim susret koji predstoji biće prilika da Stanojević i njegovi najbliži saradnici otklone i druge dileme.

Prethodne utakmice protiv Tikveša (2:1) i Bašakšehira (0:1) predstavljale su idealane testove, međutim naredni rival okarakterisan je kao protivnik po meri i ekipa pred kojom bi mogla da se nacrta skicu tima za prve prolećne utakmice uz akcenat na gostovanje Sparti u Pragu.

Jedini starteri u oba prethodna susreta bili su Siniša Saničanin, Igor Vujačić, Kvinsi Menig, Rikardo Gomeš i povređeni Pantić, što nagoveštava pozicije na kojima Stanojević ima najmanje dilema, međutim šansu da se nametnu danas će imati većina igrača, te će prve minute u 2022. godini dobiti talentovani napadač Marko Milovanović koji je i sam istakao spremnost da nastavi gde je stao u završnici decembra. Takođe, na testu će se naći bočni igrači, s obzirom na to da je konkurencija uz obe aut-linije, u defanzivi i ofanzivi prilično oštra, te će susret sa ruskim predstavnikom za mnoge predstavljati priliku da kupe mesto u generalnoj probi sa Dinamom Batumi zakazanoj za subotu.

Stanojevićev glavni adut pred guste borbe na tri fronta jeste upravo činjenica da će se pri izboru startera konstantno nalaziti na slatkim mukama zbog ujednačene i zdrave konkurencije. Dieme od golmanske pozicije, preko izbora bekova između Uroševića i Obradovića, odnosno Živkovića i Miljkovića, do pomenutog veznog reda i napada donose strategu crno-belih sijaset opcija, međutim dueli sa dva Dinama i niz obaveze između provera, imaće za cilj da stvore jasnu sliku Partizanovih najboljih 11 za zvaničnu prolećnu premijeru protiv Radničkog iz Niša i prvi od dva čina borbe sa Spartom.


tagovi

FK PartizanMarko MilovanovićAleksandar StanojevićLjubomir Fejsa

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara