Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Milovanović: Mirno sam zaspao 31. uveče znajući da sam igrač Partizana

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.02.22. | 21:08

Talentovani centarfor svestan bremena koje nosi, ali i spreman da se dokaže u najboljem svetlu

Poslednji dan i poslednji sati prelaznog roka u najjačim evropskim ligama doneli su sa sobom tenziju i neizvesnost partizanovcima koji su sa nestrplenjem čekali rasplet sudbine Marka Milovanovića, talentovanog centarfora koji se našao na radaru premijerligaša.

Za miran san svih pristalica crno-belih na ponude sa Ostrva stigao je negativan odgovor i jasan znak iz Humske da se od golgetera rođenog 2003. godine tek očekuje da pokaže pun sjaj. Odluka kluba poklopila se sa ambicijama napadača iz Smedereva koji je u završnici jeseni potvrdio da je budućnost kako Partizana tako i srpskog fudbala.

Izabrane vesti

"Svakome prijaju ponude i da pročita da se klubovi interesuju za njega, ali sama stvar biti igrač Partizana je velika prednost. Biti igrač crno-belih samo po sebi ima veliku cenu i ne fokusiram se previše na ponude koje su se pominjale. Trudiću se da pomognem ekipi, a ponude će same doći. Na pripremama sam, igrač sam Partizana i ne opterećujem se pričama o transferu što svedoči podatak da sam 31. januara mirno zaspao u 22 časa. Voleo bih da ostavim što veći trag u Humskoj, a transfer će doći kad dođe vreme", kazao je Milovanović.

Preporuka i povod za sedmocifrene ponude u evrima za Milovanovića bile su igre u završnici 2021. godine i prvenci u sva tri takmičenja, te ne čudi što mladi napadač sa nestrpljenjem očekuje proleće.

"Sjajno sam završio polusezonu, ali to je već iza nas. Radimo naporno i nadamo se što boljem nastavku prvenstva. Sjajno sam završio jesen i postojao je žal što je kraj polusezone, ipak odmor je bio svima potreban. Iskoristio sam pauzu da radim na svojim manama, da se usavršavam. Opet smo svi na okupu i spremno dočekujemo nove izazove".

U kojoj meri je Milovanović motivisan da nastavi da se dokazuje i napreduje na najbolji način potvrđuje činjenica da je trenirao i tokom pauze što je odlika koja krasi i njegove prethodnike Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

"Vredan rad i istrajnost su najbitniji. Često mi se javljaju mlađi igrači kao nekom ko je već ostvario nešto što mnogi sanjaju, pitaju me za savet i uvek ističem da je najvažnije što više trenirati i raditi. Primer su Vlahović i Mitrović koji su napravili velike karijere, tako razmišljam i razmišljaću, a gde je maksimum - videćemo. Kao petlić sam gledao Ducu i tada mi je zapalo za oko, da kad god sam bio u trening centru sretao sam ga kako radi, individualno ili sa timom. Očekivao sam da će napraviti ovo što jeste. Svi članovi ekipe znaju da sam i ja veliki radnik, volim da treniram".

Sa fudbalskim razvojem golobradi centarfor je podigao očekivanja javnosti, ali ne skriva da mu je to samo dodatni motiv.

"Osećam da su očekivanja porasla, ali se ne opterećujem time. I sam vidim napredak na svakih šest meseci, ali sam svestan da sam za to lično zaslužan uz trenera. Uz pregršt dodatnog rada i treninga se usavršavam i napredujem, a logično je time rastu očekivanja".

Partizan već u februaru očekuju važne borbe na internacionalnoj i domaćoj sceni, te će crno-beli posle dvomeča sa Spartom iz Praga gostovati Crvenoj zvezdi u večitom derbiju u okviru drugog dela superligaške trke koji Milovanović i saigrači dočekuju sa pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

"Sve što smo postigli smo postigli sami i trudićemo se da nastavimo istim ritmom, jer imamo kvalitet što smo i pokazali. Razmišljamo samo o pobedi pred svaku utakmicu. Nismo još analizirali Spartu, ali smo spremni psihički i fizički i nadam se da ćemo nastaviti sa igrama iz jesenjeg dela sezone. Kada je u pitanju domaće takmičenje sami smo igrali utakmice i sami pobeđivali, a ukoliko nastavimo u ovom ritmu razilika u prvenstvu može samo da se povećava što nam je i cilj. Idemo ka tituli. Partizan nosi posebnu težinu, postoji pozitivan pritisak, ali mi umemo da se nosimo sa time".

Konkurent za mesto u timu, ali i najbliži saradnik 18-godišnjem golgeteru je Rikardo Gomeš, prvi strelac tima.

"Rikardo je vrhunski igrač i napadač, veliko mi je zadovoljstvo što sam uspeo da sve do sada postignuto uradim pored takvog centarfora. Konkurencija je zdrava, svako radi za sebe i trudi se da svoju šansu iskoristi na najbolji način. Kada je centarfor sam u napadu teže mu je da se bori s dva štopera, dok u paru drugi napadač odvlači jednog štopera. Odlično funkcionišemo kao tandem i mislim da bismo uz dodatno uigravanje bili još bolji, ali to je na šefu da odluči".

Značajnu ulogu u timu ima i Birbas Natho kojem je Milovanović na nedavne komplimente uzvratio istom merom.

"Natho je majstor kakav se retko viđa, igra na poziciji iza mene i veoma mi znači da imam takvog igrača uz sebe. Na meni je bukvalno samo da ubacim loptu u gol".

Među igračima od kojih se očekuje da nastave putem Milovanovića je i njegov cimer Mihajlo Ilić.

"Slobodno vreme provodimo u razgovoru, drugari smo od malena, prošli smo sve selekcije zajedno i voleo bih da ga što pre vidim u prvom timu. Osetim koliko mladim saigračima znači svaka pomoć, tako je i meni bilo na prvim pripremama. Vidim da su već deo prvog tima. Bio sam u njihovoj koži, znam kako im je i trudim se da im olakšam u što većoj meri", istakao je Milovanović.


tagovi

Marko Milovanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara