Dvostruki strelac Manuel Kastro proslavlja gol (Reuters)
Dvostruki strelac Manuel Kastro proslavlja gol (Reuters)

Dva gola glavom omalenog predatora, Estudijantes je osmi putnik Libertadoresa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 05:28

Posle remija u prvom meču, slavni argentinski klub u revanšu uništio Fortalezu (3:0) i igraće četvrtfinale južnoameričke Lige šampiona

Drugu godinu zaredom pet brazilskih klubova igrače četvrtfinale Kopa Libertadores. Ove sezone bilo bi ih šest da Estudijantes nije intervenisao, uništio Fortalezu u La Plati i smanjio zaostatak argentinskih klubova među najboljih osam južnoameričke elite. Četvrtfinalne parove čine Korintijans - Flamengo, Velez Sarsfild - Taljers, Atletiko Mineiro - Palmeiras, dok se večeras za dvomeč sa Atletiko Paranaesnseom izborio upravo Estudijantes. Dakle, pet Brazilaca i tri Argentinca.

Posle remija (1:1) u prvom meču u Fortalezi, Estudijantes je sačekao revanš u La Plati i odučio brazilskog predstavnika od fudbala - 3:0. Pomogao je svakako crveni karton Jaga Pikašua sredinom prvog poluvremena, ali i činjenica da je slavni argentinski klub bio domaćin u revnašu. U takvim situacijama u Libertadoresu zaključno sa večerašnjim duelom, Estudijantes ima skor 13/13!

Izabrane vesti

Centralna figura utakmice u kojoj je Fortaleza uputila samo dva udaraca ga golu rivala (nijedan u okvir), bio je omaleni predator Manuel Kastro. Jednog od najnižih aktera utakmice visina od 171 centimetar nije omela da majstorskim trzajem glavom već u devetom minutu lobuje Marsela Boeka i nagovesti da će Estudijantes biti poslednji, osmi putnik u četvrtfinale kontinentalne elite. Nasuprot radnji čuvenog filma "Osmi putnik protiv predatora", ovoga puta su osmi putnik i predator bili saveznici.

Da će četvorostruki šampion Južne Amerike dominirati čitavim nastavkom susreta bilo je još jasnije nakon što je Pikašu otvorenim đonom startovao na potkolenicu rivala. Namere da se protivnik povredi nije bilo, jasno se to videlo nakon reakcije Brazilca koji je istog trenutka pohitao da se izvini, ali to nije bilo dovoljno da izbegne direktan crveni karton.

Nije poništen gol Rohela dva minuta nakon isključenja Pikašua zabrinuo Estudijantes, koji je početkom drugog dela povećao prednost novom majstorijom Kastra. Ovoga puta je u padu trznuo glavom i prolaz u četvrtfinale je praktično bio overen. Osigurao ga je Zapiola nakon što mu je protivnički golman lošim ispucavanjem poklonio loptu.

Za razliku od Fortaleze koja nema slavan istorijat nastupa u Libertadoresu, Estudijantes se u četiri navrata peo na krov Zelenog kontineta. Više titula imaju samo Independijente (7), Boka Juniors (6) i Penjarol (5). U La Plati nastavljaju da sanjaju o trofeju koji su osvajali 1968, 1969 i 1970. godine, a poslednji put 2009. savladavši u finalu upravo brazilskog predstavnika Kruzeiro.

KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

Atletiko Mineiro - Emelek 1:0 (0:0) /prvi meč 1:1/

/Hulk 79/

Boka Juniors - Korintijans 0:0 - penalima 5:6 /prvi meč: 0:0/

Libertad - Atletiko Paranaense 1:1 (1:0) /prvi meč 1:2/

/Santa 45 - Romulo 90 /

Četvrtak

Kolon - Taljeres 0:2 (0:0) /prvi meč: 1:1/

/Điroti 47, Martino 90+7/

Palmeiras - Sero Portenjo 5:0 (1:0) /prvi meč: 3:0/

/Samudio 37ag, Roni 73, 83, Lopes 75, Gomez 78 /

Flamengo - Tolima 7:1 (2:0) /prvi meč: 1:0/

/Pedro 5, 47, 67, 80, Kinones 20ag, Barbosa 56, Franka 73 – Kinones 63/

River Plejt - Velez 0:0 /prvi meč: 0:1/

Petak

Estudijantes / Fortaleza 3:0 (1:0)

/prvi meč: 1:1/ /Kastro 9, 47, Zapiola 57/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresEstudijantesEstudijantes La PlataFortaleza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara