Stiven Džerard (©Reuters)
Stiven Džerard (©Reuters)

Džerard sa Liverpulom nije osvojio titulu, ali danas može da mu je uzme

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.05.22. | 14:51

Redsi moraju da pobede Aston Vilu u Birmingemu (utorak, 21) da bi sačuvali šansu da prestignu Mančester Siti na tabeli Premijer lige

Stiven Džerard je legenda Liverpula i to niko ne može da mu oduzme. Nekada sjajni fudbaler je osvojio sa crvenima Ligu šampiona, Kup UEFA, dva FA kupa, tri Liga kupa… Samo mu nedostaje Premijer liga. Ovog utorka, igrom slučaja, mogao bi da i definitivno izbaci Liverpul iz šampionske trke i da pehar praktično pruži direktno u ruke Mančester Sitija.

Sada Džerard sedi na klupi Aston Vile, a njegov tim dočekuje u Birmingemu Redse u utorak od 21.00 časa, u zaostalom meču 33. kola Premijer lige. S obzirom na to da su ostala samo još tri kola do kraja prvenstva Engleske, njegovom timu ova utakmica nema nikakvu takmičarsku važnost. Aston Vila više ne može u Evropu, ne mora da brine za opstanak, a malu razliku pravi to da li će na kraju da bude 10. ili 13...

Izabrane vesti

Zato, Liverulu je baš važno. Ionako je sebi zakomplikovao život u subotu, kada je odigrao na Enfildu 1:1 sa Totenhemom. Sada mora da pobedi na sve tri utakmice do kraja, ali čak i jedan poraz Sitija nije garant da bi ostao bez titule. Onda bi o konačnom poretku odlučila gol-razlika, Građani su u tom poređenju sada na +4.

Dakle, ne samo da će Liverpul da napadne da pobedi, nego će i da juri što veću razliku. Svestan je toga i Džerard

Moj posao je da pobeđujem sa Aston Vilom, tako će uvek biti dok reprezentujem ovaj klub. Liverpul je tim svetske klase, verovatno najjači tim na svetu. Svesni smo kakav izazov nas očekuje, ali radujemo mu se. Žestoko želim pobedu“, poručio je Džerard.

21.00: (7,50) Aston Vila (4,40) Liverpul (1,45)

Ovaj 41-godišnji stručnjak je Aston Vilu preuzeo u novembru, u momentu kada je ona bila na samo dva boda od opasne zone. Sa njim na klupi je tim iz Birmingema trijumfovao 10 puta na 23 prvenstvena meča, pa je 11. mesto zapravo vrlo respektabilan rezultat.

Moraće danas da se snađe bez Džejkoba Remzija, koji je zbog povrede prepona morao na bolovanje. Nije igrao ni u prošlom kolu protiv Barnlija (3:1), meča na kojem je Vila ostvarila drugu uzastopnu pobedu. Večeras neće igrati ni Leon Bejli i Kortni Haus, dok bi Filip Koutinjo trebalo da bude spreman za megdan sa svojim bivšim klubom.

Što se tiče Liverpula, zgusnut raspored malo vezuje ruke Jirgenu Klopu. Vrlo je verovatno da će barem u nekoj manjoj ulozi na terenu da se nađe Roberto Firmino, koji je propustio poslednjih šest utakmica zbog povrede stopala. Takođe, nije nemoguće da Nemac odmori još neke prvotimce, jer Liverpul u subotu igra finale FA kupa protiv Čelsija.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA – ZAOSTALE UTAKMICE

Utorak

21.00: (7,50) Aston Vila (4,40) Liverpul (1,45)

Sreda

20.30: (4,90) Lids (3,60) Čelsi (1,75)

20.45: (1,48) Lester (4,40) Norič (6,75)

20.45: (4,60) Votford (3,50) Everton (1,82)

21.15: (11,0) Vulverhempton (6,25) Mančester Siti (1,25)

Četvrtak

20.45: (1,35) Totenhem (5,00) Arsenal (9,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaStiven DžerardLiverpulAston Vila

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara