Stiven Džerard i Leon Balogun (©Reuters)
Stiven Džerard i Leon Balogun (©Reuters)

Džerard traži 12. pobedu u nizu, Hibernijan dokazuje da je zreo za Evropu

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.20. | 10:59

Poslastica na Ajbroksu; Mozzart vam na pobedu Rendžersa nudi najveću kvotu na svetu - 1,35

Došao je i čuveni Boksing dej, dok se odmotavaju pokloni ljubitelji fudbala širom Škotske spremaju se i za još jedan uzbudljiv dan u Premijeršipu. Na subotnjem programu je šest mečeva, a prava poslastica igra se i na Ajbroksu, Rendžers dočekuje Hibernijan (13.30).

Lider na tabeli ugostiće trećeplasiranog. Obe ekipe su u odličnoj formi i sa razlogom se očekuje pravi fudbalski spektakl u Glazgovu. Ekipa Stivena Džerarda ne zna za poraz ove sezone, samo dva puta nisu slavili, a upravo je Hibernijan jedna od ekipa koja je uspela da uzme bod današnjem rivalu. Bilo je to još u septembru, jasno je da su se stvari u međuvremenu značajno promenile.

Izabrane vesti

Jedan od retkih poraza ove sezone Rendžers je doživeo sredinom meseca u Liga kupu od Sent Mirena, ali su se trgli i sa dva vezana trijumfa u ligi došli do učinka od čak 11 vezanih pobeda u Premijeršipu. Hibsi su poslednji put na kolenima bili početkom novembra, kada su izgubili u Aberdinu, nakon toga vezali su devet mečeva bez poraza, pa su došli na samo bod od drugoplasiranog Seltika (doduše uz tri utakmice više).

Pokazali su Rendžersi u kupu da mogu da budu ranjivi, pa Džerard želi da nastavi sa dobrim rezultatima u ligi, jako je važno da se ne opuste i pored sjajnog učinaka, iako imaju 16 bodova više od Seltika činjenica da su odigrali tri meča više od velikog rivala stavlja i veliki pritisak na ekipu sa Ajbroksa pred nastavak sezone. Ne smeju sebi da dozvole saplitanje, Seltik vreba.

Mozzart vam na trijumf Rendžersa nudi najveću kvotu na svetu - 1,35. Probajte negde da nađete veću.

Kemar Ruf je u minulom kolu stigao do svog devetog pogotka u sezoni i treći je strelac lige, dok se Hibernijan uzda u Kevina Nisbeta, koji je sredinom nedelje bio jedini strelac u pobedi nad Sent Mirenom i sa 10 pogodaka je odmah iznad napadača Rendžersa. Interesantno je da je na čelu liste Džejms Tavernije sa 11 golova (osam asistencija), ako desni bek Rendžersa nastavi sa ovakvim igrama neće se još dugo zadržati u najvećem škotskom gradu.

Kada su sastavi u pitanju, Rajan Džek se oporavio i mogao bi da se priključi ekipi, Nikola Katić je van stroja zbog povrede, dok Džerard na raspolaganju neće imati ni Alfreda Morelosa, Džordana Džounsa i Džordža Edmundsona, koji su suspendovani. Sa druge strane Džek Ros ne može da računa na suspendovanog Kristijana Dojdža, pod znakom pitanja je nastup i prvog golmana Marsijana.

Rendžers je apsolutni favorit, Hibernijan je poslednji put slavio u međusobnim duelima početkom 2018. godine, u poslednjih pet susreta sastav iz Glazgova trijumfovao je u četiri navrata.

ŠKOTSKA: PREMIJERŠIP - 20. KOLO

Subota

13.30: (1,35) Rendžers (5,40) Hibernijan (8,50)

16.00: (2,05) Aberdin (3,10) Sent Džonston (4,10)

16.00: (2,85) Dandi junajted (3,10) Madervel (2,60)

16.00: (17,0) Hamilton (10,0) Seltik (1,12)

16.00: (3,25) Kilmarnok (3,10) Livingston (2,35)

16.00: (3,35) Ros Kaunti (3,10) Sent Miren (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Stiven DžerardDžejms TavernijeKemar RufHibernijanGlazgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara