Džo Šimunić uspeo u misiji, Robi vodi Rudeš

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 15:06

“Rekao sam da neću raditi u hrvatskom fudbalu, prihvatio sam ovaj izazov”, poručila legenda Crvene zvezde

Veliki Žuti  će na klupi Rudeša naslediti Davora Mladinu kom je istekao ugovor. Mladina je preuzeo Rudeš početkom oktobra prošle godine, a u 23 utakmice upisao je 14 pobeda, šest remija i tri poraza predvodivši ekipu do prvog mesta prve NL, i promocije u najviši rang hrvatskog fudbala.

Bit će to za Prosinečkog prvi trenerski angažman u nekom od hrvatskih klubova nakon što je vodio Crvenu zvezdu, Kajserispor, Azerbajdžan, Bosnu i Hercegovinu, Denizlispor i ljubljansku Olimpiju.

Izabrane vesti

"Iako sam rekao da ne bi radio u hrvatskom fudbalu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Verujem da ćemo igrati lep i dobar fudbal. Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I daćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude u i oko kluba," poručio je nakon potpisivanja ugovora Robert Prosinečki.

Bivši hrvatski reprezentativac, koji je potom i sedeo na klupi reprezentacije kao pomoćni trener, rođen je 12. januara 1969. godine u Nemačkoj, a nakon igranja za Štutgart Kikers, obukao je dres zagrebačkog Dinama. Potom je igrao i za Crvenu zvezdu, Real Madrid, Oviedo, Barcelonu, Sevilju, Hrvatski dragovoljac, Standard Lijež, Portsmut, Olimpiju, Zagreb i Savski Marof.

"Šta reći kada takvo ime dovedeš u klub. Srećan sam što ću sa Robijem biti u ovom projektu, puno je posla pred nama, ali ovde smo zbog iste ljubavi, prema fudbalu ali i Rudešu. Nema ovde govora o nikakvim finansijama, već samo o emociji," kazao je sportski direktor Silvio Marić.

Predsednik kluba Josip Šimunić, koji je sa Prosinečkim igrao u reprezentaciji, bio je vrlo jasan.

"Poznajemo se godinama. I jako dobro znam kakav je Robert čovek i gospodin. Ali i da jako voli izazove. A NK Rudeš je izazov. Jako sam srećan što nam se priključio, a sada svi moramo zajedno gurati u istom smeru," poručio je Šimunić.


tagovi

Robert Prosinečki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara