Edegard odabrao, Lever će biti baš moćan

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 18:07

Mnogi će želeti da ih izbegnu na žrebu za Ligu šampiona...

Bajer Leverkuzen je ovog leta izgubio jednog od najboljih igrača (Julijan Brant u transferu vrednom 25.000.000 evra prešao u Dortmund), ali sva je prilika da Verkself neće biti slabiji nego protekle sezone. Kako su ranije danas najavili brojni holandski mediji, a evo večeras potvrdio i nemački Kiker, Lever je završio još jedno, četvrto pojačanje. I to ne bilo kakvo, već Martina Edegarda! 

Supertalentovani Norvežanin koji je pod ugovorom sa Real Madridom iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. Tokom jednogodišnje pozajmice u Viteseu Edegard je postigao 11 golova, zabeležio 12 asistencija i konačno pokazao zbog čega su ga pre dve, tri godine smatrali vunderkindom. Momak je očito u potpunosti sazreo, pa su za njega interesovanje počeli da pokazuju brojni klubovi. Postojala je čak i opcija da ga Zidan proba tokom julskim pripremnih utakmica, ali izgleda da je Edegard odlučio da sreću potraži u novoj sredini.

Izabrane vesti

Ajaks je bio najkonkretniji prethodnih nedelja. Nudili su Kopljanici Realu 20.000.000 evra za otkup ugovora, međutim Kraljevski klub je to odbio. Lever je tek kasnije ušao u čitavu priču i očigledno ponudio bolje uslove Madriđanima. Naime, kako piše Kiker, Bajer će uzeti Edegarda na pozajmicu, a u tom ugovoru biće i otkupna klauzula (neobavezna) značajno veća od pomenutih 20.000.000 evra. 

Kod samog igrača, navode Holanđani, prevagnula je činjenica da će Leverkuzen sigurno igrati grupnu fazu Lige šampiona, dok Ajaks za elitu tek treba da se izbori kroz dva kruga kvalifiakcija. Još se navodi da je Edegard danas popodne stigao u Nemačku. Sleteo je u Duizburg, odakle će se uputiti ka Leverkuzenu na završne pregovore.  

Bajer bi Edegardovim dolaskom formirao zaista moćnu sredinu terena. Podsetimo, Kerem Demirbaj stigao je ranije iz Hofenhajma za 32.000.000, mlađani Musa Dijabi plaćen je Pari Sen Žermenu čak 15.000.000, a tu su i starosedeoci poput Haverca, Arangiza, Bejlija...

Nema sumnje da će Bajer Leverkuzen biti potencijalna mina iz trećeg šešira na žrebu za narednu sezonu Lige šampiona. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara