Mohamed Šerif (©Reuters)
Mohamed Šerif (©Reuters)

Egipat: Šampion u poteri za Zamalekom, Šerif prva haubica

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 13:11

Velikan iz Kaira ima čak 16 bodova manje od lidera, ali i šest utakmica manje od gradskog rivala

Ove sezone neizvesnija borba u šampionatu Egipta. Al Ahli ima dostojnog protivnika za krunu u Zamaleku. Pogled na tabelu elitne lige Faraona može da zavara. Naime, Zamalek ima čak 16 bodova više, ali branilac titule ima čak šest utakmica manje. Teoretski, ako dobije sve zaostale mečeve preskočiće ljutog rivala na čelu šampionata Egipta.

Al Ahli je ne samo šampion Egipta nego i najbolji tim Afrike. Ove godine braniće krunu u finalu Lige šampiona protiv izazivača, Kajzer Čifsa iz Johanesburga za koji igra nekadašnji omladinac Partizana Samir Nurković. Al Ahli je prošlog meseca eliminisao u polufinalu najbolji tuniski klub Esperans posle dvostrukog trijumfa sa 3:0 i 1:0.

Izabrane vesti

Al Ahli večeras (21.00) ima imperativ pobede u gostima protiv gradskog rivala Arab Konstruktorsa. Crveni đavoli su pre četiri dana pobedili Smouhu u gostima sa 4:0, a pre toga je na svom stadionu napravio kiks kada je protiv Piramidsa odigrao samo 2:2. S igračem više afrički i egipatski šampion je primio gol i ostao bez viđena dva boda.

21.00: (6,75) Arab Konstruktors (4,00) Al Ahli (1,47)

Al Ahli je od oktobra poršle godine preuzeo legendarni južnoafrički stručnjak Pitso Mosimane, nekada trofejni trener Mamelodija. Prva zvezda tima je egipatski reprezentativac Mohemasd Šerif, strelac 17 golova ove sezone. Osam pogodaka delo je Hueseina El Šarata, dok je Karaba sedam puta zatresao mrežu. Vezista Afša je sa 10 asistencija najbolji paker tima.

Arab Konstruktor je bez trijumfa na tri utakmice (dva remija i poraz) i još nije obezbedio opstanak. Ima četiri boda više od Asvana, tima koji je u zoni ispadanja. U prvom delu šampionata, Al Ahli je na svom stadionu dobio gradskog rivala sa 3:2. Na prethodna četiri duela afrički prvak je dobio Arab Konstruktor koji čeka tri godine na trijumf protiv velikana.

19.00: (4,80) El Entag (3,45) Piramids (1,72)

Bogati Piramids je razočaranje ove sezone. Tek je osmi na tabeli u elitnoj ligi Egipta, a krajem juna je eliminisan u polufinalu Kupa konfederacije, drugorangiranog takmičenje na tlu Afrrike. Marokanksa Radža Kazablanka je bila bolja posle penal-ruleta. Tim iz Kaira još može da juri El Masri koji je na trećem mestu koje vodi u međunarodno takmičenje. Forma ne ide u prilog Piramidsu koji je bez trijumfa već četiri meča. El Entag je ubedljivo poslednji, s malim šansama da se u poslednjoj trećini šampionata spasi ispadanja.

EGIPAT 1 - ZAOSTALI MEČEVI

Čertvrtak

19.00: (4,80) El Entag (3,45) Piramids (1,72)

21.00: (6,75) Arab Konstruktors (4,00) Al Ahli (1,47)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Egipat 1EgipatAl Ahli KairoAl AhliPiramids

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara