Kristijan Stuani (desno), prva zvezda Đirone (©Reuters)
Kristijan Stuani (desno), prva zvezda Đirone (©Reuters)

Eibar je tragičar Segunde, vadi fleke u plej-ofu: Obračun Stuanija i Stoičkova

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 13:50

Španija 2: Đirona u Kataloniji dočekuje klub iz Baskije koji je napravio velliki kiks prošle nedelje i ostao bez direktnog plasmana u Primeru. Tradicije uz goste

Fudbaleri Eibara su u poslednjem, 42. kolu ligaškog dela španske Segunde od gotovog napravili veresiju. Ušli su u finalno kolo kao lideri na tabeli, a u trijumf na gostovanju fenjerašu Alkorkonu niko nije sumnjao.

Međutim, baskijski tim je sebi dozvolio da od ekipe koja je prežaljena još pre mesec dana pretrpi poraz u prvom minutu sudijske nadoknade, te da joj iz ruku isklizne direktna promocija u elitni rang španskog fudbala. Njega će pokušati da se domogne kroz plej-of, a prvo mu na putu stoji Đirona sa kojom ga očekuje bar 180 minuta borbe.

Izabrane vesti

Tim za koji je do prošlog leta branio Marko Dmitrović danas (19.00) gostuje u Kataloniji protiv ekipe koja je izgubila čak polovinu od poslednjih osam utakmica. Pritom je Đirona uspela da zabeleži samo šest pogodaka u pomenutom periodu. Ono što bi ipak trebalo da alarmira fudbalere Eibara jeste činjenica da je njihov rival dobio pet od poslednjih šest utakmica kada je bio domaćin.

19.00: (2,10) Đirona (3,10) Eibar (3,90)

U Eibaru znaju da su pola posla završili ako zaustave Kristijana Stuanija, vremešnog Urugvajca koji je ove sezone postigao 22 ligaška gola. S druge strane, Đironu mora da obrati pažnju na Stoičkova koji na kontu ima gol manje. Urugvajski napadač je postigao tri gola protiv Eibara u svojih šest okršaja, iako su svi završeni porazom od Đirone. Stoičkov je ove sezone postigao gol u dve utakmice protiv katalonskog tima i danas će pokušati da nastavi dobar niz.

Za Đironu ne može da igra Dario Sarmijento i Hunka, dok je Ibra Kebe suspendovan zbog kartona. Za goste iz Baskije van stroja su Havi Munjoz i Silva.

-------------------------------

Sve utakmice plej-ofa Segunde možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Oba meča ove sezone pripala su Eibaru koji je kod kuće slavio sa 4:2, a u gostima sa 1:0. Gledajući ranije sezone, Eibar je vezao pet pobeda protiv katalonskog tima. Tim iz Katalonije je igrao dva uzastopna plej-ofa, ali nije uspeo da se vrati u Primeru.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SEGUNDA, PLEJ-OF (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Tenerife - Las Palmas 1:0 (1:0)

/Leon 36/

Četvrtak

19.00: (2,10) Đirona (3,10) Eibar (3,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

SegundaEibarĐironaKristijan Stuani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara