Elkeson (©AFP)
Elkeson (©AFP)

Elkeson otišao iz Guangdžoua, ali dao obećanje: Ja sam Kinez i igraću još za reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 11:38

Jedna od najvećih zvezdi Superlige poslednjih godina oprostila se od nekadašnjeg kluba, koji je zapao u velike finansijske probleme

Odlazim, ali ću se vratiti. Napadač rođen u Brazilu Elkeson oprostio se od fudbala u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, ali je obećao da će nastaviti da igra za reprezentaciju Kine, uprkos odluci da napusti Superligu i kineski Guangdžou i da se vrati u Južnu Ameriku.

Elkeson je potvrdio da napušta osmostrukog šampiona Kine koji ima poteškoća zbog finansijske situacije vlasnika. Napadač je osvojio četiri domaće titule i dva puta Azijsku Ligu šampiona, trijumfujući jednom u Superligi i tokom boravka u Šangaj Portu.

Izabrane vesti

13.00: (2,15) Peking Guan (3,20) Guangdžou (3,30)

Ovaj 32-godišnji fudbaler, koji je 2019. godine postao prvi igrač bez kineskih korena koji je zaigrao za reprezentaciju te zemlje, napisao je na društvenim mrežama da će biti na raspolaganju za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

"Ja sam Kinez i ova zemlja mi ostaje u srcu. Dok god sam reprezentaciji potreban, javljaću se bez oklevanja i obećavam da ću sve svoje veštine posvetiti timu i boriti se ravnopravno sa saigračima do kraja", napisao je Elkeson.

Brazilac se zahvalio timu i njegovim navijačima.

"Trenuci slavlja sa navijačima, radost posle svakog gola zauvek će mi ostati u mislima. Zahvaljujem se klubu na poverenju, zahvaljujem se svima u klubu. U teškim trenucima vaša pomoć mi je pomogla da napredujem", napisao je Elkeson.

Reprezentacija Kine koju predvodi novi selektor Li Sjaopen suočiće se sa Japanom 27. januara u završnoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

-----------------------------------------------



tagovi

AzijaKina 1ElkesonGuangdžou Evergrande

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara