Maradona i Mesi (© Reuters)
Maradona i Mesi (© Reuters)

Emotivan video i poruka Lea Mesija: Od Grandolija do Katara, uz Maradoninu pomoć s neba

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 17:08

"Često je neuspeh deo puta i učenja, a bez razočaranja je nemoguće doći do uspeha"

Probaće ove sezone sa Pari Sen Žermenom da osvoji Ligu šampiona, možda i sledeće, a možda se i vrati u Barselonu, ali šta god dalje bude radio do kraja karijere, neće biti toliko bitno. Osvajanjem Svetskog prvenstva u Kataru Lionel Mesi je ispunio cilj. Ostvario je dugo željeni san i zapušio usta svim kritičarima i onima koji su dovodili u pitanje njegovu veličinu. Stavio je tačku na trofeje, osvojivši sve što je mogao.

Dalje će igrati rasterećeno, a s obzirom na to da mu je 35 godina, verovatno ne još dugo.

Izabrane vesti

Za Barselonu je debitovao sa 16 godina, četiri meseca i 23 dana, za Argentinu sa 18 godina i 54 dana. Prve korake s loptom napravio je u rodnom Rosariju i klubu Grandoli.

"Od Grandolija do Svetskog prvenstva u Kataru prošlo je skoro 30 godina. Blizu tri decenije u kojima mi je fudbal doneo mnogo radosti, ali i tuge. Uvek sam sanjao da budem svetski šampion i nisam želeo da prestanem da pokušavam, čak i znajući da se to možda neće dogoditi", počeo je novopečeni svetski prvak.

Na svetskim prvenstvima Lionel Mesi je debitovao 2006, protiv Srbije i Crne Gore (6:0), a u Kataru je igrao drugo finale. Prethodno je Argentina 2014. u Brazilu poražena od Nemačke 0:1, pogotkom Marija Gecea u produžecima. Ovogodišnjim trijumfom, Argentina se treći put u svojoj istoriji popela na svetski tron.

"Ovo Svetsko prvenstvo smo osvojili i za sve one koji to nisu uspeli na prethodnim turnirima, kao 2014. u Brazilu, gde su vi zaslužili jer su se do samog kraja borili kao lavovi, vredno radili i želeli pobedu koliko i ja. Zaslužili smo je čak i u tim prokletim produžecima".

O tome da li je bolji Leo Mesi ili Dijego Maradona večno će se polemisati, ali mlađi od dvojice fantastičnih Gaučosa u Kataru je dobio argument koji mu je po mnogima nedostajao da bi bio ravnopravan u ovoj polemici.

"Dijego nas je ohrabrivao sa neba. I svi koji su uvek podržavali reprezentaciju ne gledajući toliko na rezultat koliko na želju i trud koji smo uvek ulagali, čak i kada nije išlo kao što smo hteli".

Naravno, pohvale od kapitena dobili su saigrači koji su mu pomogli da stigne do cilja.

"Zasluge idu svima u ovoj lepoj grupi koja je nastala, kao i stručnom štabu i svim ljudima u reprezentaciji koji anonimno rade danonoćno da nam olakšaju posao".

Za kraj, motivaciona poruka budućim argentinskim, ali i svim drugim fudbalerima i uopšte sportistima i ljudima.

"Često je neuspeh deo puta i učenja, a bez razočarenja je nemoguće doći do uspeha. Hvala vam puno od srca! Napred Argentina", završio je Mesi.



tagovi

Katar2022Lionel MesiDijego Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara