Autogol Harija Megvajera (©Reuters)
Autogol Harija Megvajera (©Reuters)

Englezi opet posvađani oko Megvajera, Sautgejt ne krivi Škote već “naše idiote”

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 11:20

Nema mira kad je štoper Mančester junajteda u pitanju

Nije najbolji štoper koga ste gledali, ali daleko je od najgorih, pa opet – kada biste o Hariju Megvajeru sudili po društveni mrežama - verovatno biste pomislili da gori jednostavno ne postoji. Taj narativ traje već godinama i primio se širom planete, pa su i škotski navijači iskoristili autogol defanzivca Mančester junajteda da se bar malo razonode u porazu od Engleske od 1:3.

Salva podsmeha posle tog gola za 1:2 ovog je puta doduše naišla na reakciju samih Engleza, koji su stali uz 30-godišnjeg fudbalera. Selektor Engleske Geret Sautgejt svejedno je besan i uveren da je sve ovo poteklo od njegovih zemljaka, a ne samih Škota.

Izabrane vesti

Megvajer je bio izvanredan za vikend (u remiju sa Ukrajinom 1:1), a ovo sad je posledica idiota sa naše strane koji su stvorili takvo okruženje”, zagrmeo je Sautgejt odmah posle meča.

Nije se dalje uzdržavao.

Sjajno je što su naši navijači prepoznali situaciju i zaštitili jednog svog. To bi svi trebalo da radimo, a mi pravimo problem našem igraču. Neki tekstovi koji su napisani, neki izrečeni komentari su potpune gluposti”.

Škotske provokacije mu nisu problem. Žargonski rečeno, i Sautgejt je udario na “domaće izdajnike”.

Razumem škotske navijače, oni se zabavljaju, ali ovo je sve napravljeno sa naše strane, to je ludost. Ne znam drugog igrača koga tretiraju kao Harija. I to rade naše komentatori, naši stručni analitičari, ko god. Ovo prevazilazi sve što sam do sada video, a Hari je stub druge najuspešnije engleske reprezentacije. Ovakve rezultate nismo imali decenijama, a on je ključni deo toga”, besneo je Sautgejt dok je podsećao da je Megvajer ove sezone odigrao samo 23 premijerligaška minuta za Junajted.

Mada to možemo da posmatramo i iz drugog ugla i pitamo ga: zašto onda igra? No, Sautgejt nema dilemu, a i ostali reprezentativci pohvalili su Megvajera na tome što se sabrao posle velikog kiksa. Džejms Medison je napisao samo da Megvajer ima velika… Pa možete da pretpostavite.



tagovi

Hari MegvajerGaret Sautgejtreprezentacija Engleske

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara