Đerar Moreno (©Reuters)
Đerar Moreno (©Reuters)

Đerar Moreno propušta Real, za Juventus još postoji nada

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 16:38

Strepnja u Viljarealu pred osminu finala Lige šampiona

Bore se u Viljarealu za mesto među četiri najbolja kluba u Primeri, a 22. februara i 16. marta boriće se sa Juventusom za mesto u četvrtfinalu Lige šampiona.

U naredne dve utakmice španskog prvenstva moraće bez svog najboljeg strelca Đerara Morena, dok je nastup iskusnog golgetera protiv Torineza još pod upitnikom.

Izabrane vesti

Iz Žute podmornice saopštili su da je Moreno i dalje povređen, pošto se problem sa zadnjom ložom proširio na list noge. To znači da će sigurno propustiti duele sa Real Madridom (12. februar) i Granadom (19. februar), a šta će biti za Ligu šampiona, ostaje da se vidi.

Moreno je ove sezone odigrao 19 utakmica i dao 11 golova (13-8 u Primeri). Povrede su uticale na to da ne bude produktivan kao prošle sezone kada je u prvenstvu Španije pogodio 23 puta, a veliko je pitanje hoće li dostići i učinak od pre dve sezone (18 golova).

22. februar, 21.00: (2,75) Viljareal (3,05) Juventus (2,75)

Zanimljivo je da i s umanjenom minutažom najboljeg napadača, ekipa Unaija Emerija po učinku u dosadašnjem toku sezone deli visoko treće mesto po efikasnosti u Primeri. Viljareal je postigao 38 golova u 23 utakmice, koliko i Atletiko Madrid u 22. Efikasniji su samo Real Madrid (48-23) i Betis (41-23). I u grupi Lige šampiona, protiv Mančester junajteda, Atalante i Jang bojsa, aktuelni pobednik Lige Evrope bio je zadovoljavajuće efikasan s dva gola po meču (12).

Ukoliko Đerar Moreno ne bude mogao da napadne Juventus u prvom meču, videćemo ima li ko da ga odmeni kada je reč o golovima. Očekuje se da to budu Holanđanin Arno Dandžuma Gruneveld i Senegalac Bulaje Dija, koji se u sjajnom raspoloženju vratio sa Afričkog kupa nacija zbog osvojenog pehara.

Podsetimo, Juvenuts u Španiju dolazi bez povređenog Đorđa Kjelinija.


tagovi

Đerar MorenoViljarealPrimeraJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara