Erhan Mašović (©Reuters)
Erhan Mašović (©Reuters)

Erhan Mašović: Nije poslednja linija najslabiji deo našeg tima, sve su to vrhunski igrači

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.12.22. | 09:44

“Šteta zbog pada koncentracije protiv Kameruna, najiskrenije se nadam da ćemo se plasirati u osminu finala”, kaže štoper Bohuma

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Komandant odbrane Bohuma Erhan Mašović troši u Pazaru poslednje dane odmora, kojem se nije nadao. Očekivao je da će u ovo vreme biti nekih 3.500 kilometara od rodnog grada, u pravcu jugoistoka, ali nije prošao poslednji filter selektora Dragana Stojkovića i nema ga među Orlovima na Mundijalu u Kataru.

Izabrane vesti

Okupljanje u Bohumu, koji je imao dosta pehova sa povredama i predstoji mu borba za opstanak u Bundesligi, zakazano je za 2. decembar. U planu je 20 dana treninga, pa nova pauza do 2. januara, posle čega se pale turbine. U međuvremenu, lagano trčkaranje na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, pa dan pauze, uz neizbežno praćenje dešavanja na Svetskom prvenstvu, sa akcentom na reprezentaciju Srbije. Drugove vidi u eliminacionoj fazi, do koje se mora preko Švajcaraca.

Najiskrenije se nadam da ćemo konačno da upišemo tri boda i da se plasiramo u osminu finala. Pratile su nas povrede, bilo ih je dosta u našem reprezentativnom timu. Na tom nivou fudbala, jako je teško sve nadomestiti. Zna se šta znači kad jedan igrač propusti trenažnu sedmicu, a kod nas su glavne poluge i nosioci igre, poput Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Filipa Kostića, odsustvovali još duže. Protiv Kameruna je to izgledalo dosta solidno. Imali smo sve u svojim rukama, ali šteta zbog tog pada koncentracije i kazne koja je stigla”, kaže Mašović za Mozzart Sport i dodaje.

Dosta se govori o periodu održavanja Mundijala u Kataru. Mislim da bi igračima bilo lakše u nekom standardnom terminu, na kraju sezone. Ipak, u pitanju je takmičenje koje svaki igrač sanja. Niko ne bi trebalo da se žali, nego da je zahvalan što je tu”.

Ne zaboravlja da pohvali saigrače iz poslednje linije Orlove, iako su oni posle Kameruna bili pod žestokim kritikama.

Mnogi pričaju da je naša poslednja linija najslabiji deo tima. Iskreno, ne bih se složio. Mislim da tu imamo jako dobre fudbalere. Konkurencija je velika. Sve su to vrhunski igrači”, ističe popularni Maške, koji je boje Srbije već branio na jednom finalnom turniru.

Pre tri i po godine, Italija i San Marino ugostili su najbolje mlade selekcije Evrope. Među tadašnjim izabranicima Gorana Đorovića, okosnicu je činilo 1996. godište, našla su se sedmorica Orlova iz Katara - Andrija Živković, Saša Lukić, Nikola Milenković, Srđan Babić, Uroš Račić, Nemanja Radonjić i Luka Jović. Mašović je bio jedan od najmlađih.  

Nema šta, završni turniri su specifični. Gleda te cela nacija, što ti daje neku novu energiju. Poseban osećaj je to igranje za reprezentaciju na takmičenjima tog tipa”, bez dileme tvrdi Mašović.  

Baš zbog toga mu je, naravno, žao što nije sa saigračima.

Naravno da mi je žao što nisam deo reprezentacije na Svetsko prvenstvu. Mislim da sam zaslužio. Na moju žalost, selektor se odlučio za neke druge igrače. Nadam se da je ispred mene još mnogo utakmica u dresu Srbije. Slede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. Siguran sam da ću imati šansu da se pokažem u najboljem svetlu”, gleda unapred smireni defanzivac.

A, kad već pričamo o Svetskom prvenstvu, ko mu se posebno dopao do sada od ekipa?

Brazil i Španija igraju odličan fudbal. O Brazilu je suvišno da se priča. Što se Španaca tiče, sviđa mi se kako čuvaju loptu, kako funcioniše taj pas. Uvek su tu neki novi kreatori igre. Sad su pronašli Gavija i Pedrija”.

Što se tiče Nemačke u kojoj kao igrač Boguma gazi već treću sezonu…

Po imenima gledano, Nemci odavno nisu imali slabiju reprezentaciju. I njihovi mediji tvrde da im nedostaje lider. Selektora Hansa Ditera Flika neki vole, a neki ne. Klasika”, kaže Mašović.

I njega je zadesila povreda u najnezgodnije vreme, u finišu jeseni. Takmičenje u Nemačkoj, zgusnut kalendar, specifičan fudbal sa stalnim presingom i sijaset duela, bez praznih minuta.   

Generalno, dosta sam dobro sam odigrao polusezonu. Poslednja linija Bohuma prilično se oslanja na mene. Uživam na terenu. U nedelju dana imali smo gostovanje Štutgartu, pa Kup kod Elversberga i onda Union Berlin na našem terenu. Primicač je malo popustio. Nije bilo ništa ozbiljno, ali se ispostavilo da je mene koštalo odlaska na Svetsko prvenstvo", tužno konstatuje Mašović.



tagovi

Erhan Mašovićfudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara