Džejms Milner i Patris Evra (Reuters)
Džejms Milner i Patris Evra (Reuters)

Evra o najtežem protivniku: Milner je bio nepodnošljiv, pratio bi me i do toaleta

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 10:11

Ne čudi što je engleski maratonac i beskompromisni borac i radnik izluđivao francuskog beka

Malo, malo, pa Patris Evra odluči da pusti u javnost neku anegdotu iz mančesterskih dana. Nedavno je o svađi sa Nemanjom Vidićem, kako je umalo slomio vrat Geriju Nevilu jer mu nije rekao "izvini", odnosno kako je hteo da napadne Luisa Suareza na ulici. Ovoga puta u rubrici pitanja i odgovori na zvaničnom sajtu Mančester Junajteda upitan je ko je najteži protivnik sa kojim se susreo.

Izabrane vesti

"Najtvrđi rival? Možda nije najtvrđi, ali Džejms Milner je svakako bio najdosadniji protivnik. Najviše me je nervirao. Možda su ljudi očekivali neki drugi odgovor, ali to je Milner. Bio je mnogo više fokusiran na odbranu od mene. Kao defanzivca sa izraženim napadačkim karakteristikama frustriralo me je to što me je svuda pratio. Ako bih otišao u toalet, on bi bio tamo", rekao je Evra.

Igrao je Evra osam godina u Mančester Junajtedu, u periodu od 2006. do 2014. se susreo sa više stotina različitih fudbalera, ali Milnerovo ime iskočilo je u prvi plan. Ima smisla, jer reputacija koju je stekao igrajući za Mančester Siti, nije se promenila u Liverpulu, a to je da je beskompromisni borac i radnik na terenu, pa čak i u poznim fudbalskim godinama kada mu energetske rezerve nisu na istom nivou kao u prvoj polovini prošle decenije.

O Milnerovoj dugovečnosti svedoči i činjenica da se popeo na petu poziciju večne liste Premijer lige po broju nastupa. Do sada u nogama ima 568 utakmica u engleskoj eliti i vrlo brzo bi trebalo da prestigne golmana Dejvida Džejmsa koji ima četiri meča više. Kao ciiljevi za budućnost ostaju mu Frenk Lampard (608), Rajan Gigs (632) i Geret Beri (653).



tagovi

Patris EvraDžejms Milner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara