Adetunđi Rasak Adešina i Ibrahim Fijuljanin
Adetunđi Rasak Adešina i Ibrahim Fijuljanin

Evropa je sve dalje, Pazarci gledaju u budućnost s omladincima Staniše Sretenovića

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 09:27

Videćemo da li će neko dobiti šansu već u sudaru sa Voždovcem

Pazarcima je nakon prvog nokdauna na novosadskom "Karađorđu" (0:2) brojano do četiri, a posle drugog (0:4) do sedam, koliko sada iznosi bodovna prednost Vojvodine u odnosu na Plave, pa su evropski pogled družini sa obala Jošanice i Raške zaklonili gusti kumulonimbusi.

Put sa konopaca prema sredini ringa četu Davora Berbera vodi najpre preko Voždovca, protiv kojeg Novi Pazar odavno nije osetio slast pobede, a neprijatnu tradiciju pokušaće da prekine danas u drugom kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige (16.00, Arena Sport 3 Premium), po slovu kazne na sablasno praznoj Džaizkoin areni.

Izabrane vesti

Ako se zna da Pazar igra prvi plej-of u klupskoj istoriji i da mu se smeši mesto u najboljem srpskom fudbalskom sekstetu, realno i nema mesta priči o nokdaunima i konopcima, ali sigurno je da niko u tom superligašu ne želi da ostane na cifri od 50 bodova iz osnovnog dela sezone.

Pokušaće Berber da napravi ono što nisu uspeli njegovi prethodnici u tekućem prvenstvu Vladimir Gaćinović i Damir Čakar, čiji puleni u duelima sa Zmajevima iz Zaplanjske nisu pronašli put do protivničke mreže. Gaćinoviću je na "krovu" presudio njegov sadašnji adut u ozbiljnom elitnom kandidatu Železničaru iz Pančeva Stefan Hajdin (0:1), dok je Čakar pred domaćim auditorijumom stigao samo do boda (0:0).

Imaće šef pazarske struke još jedan motiv, s obzirom da ga je za vreme prvog boravka u Pazaru baš današnji takmac doveo do ivice ambisa. Naime, pet kola pre kraja šampionata u takmičarskoj 2020/21, Voždovac je blickrigom u uvodnih pet minuta nokautirao domaćina (2:0), kojem je zbog tog debakla u poslednja četiri meča igralo deset i više bodova da bi se zadržao u najjačoj konkurenciji. Berber i njegovi momci su baš to i napravili, pa su sa tri pobede i remijem ostali u društvu najboljih. Fluktuacija je ogromna, pa iz tog voždovačkog tima Berber nasuprot sebe može da ima jedino Dragana Stoisavljevića, dok su u plavo-beloj opremi i sada Periša Pešukić, Danko Kiković i Bojica Nikčevića, takođe i Miloš Mijić, kojeg je četvrti žuti karton pre šest dana u Novom Sadu poslao na tribine.

U potrazi za najboljim ratnicima i trkačima, najavio je Berber iznenađenja u startnoj postavi. Kao potencijalnu "svežu krv" pomenuo je i omladince, koji pod komandom Staniše Sretenovića briljiraju ovog proleća u najkvalitetnijoj ligi Srbije za uzrast do 19 godina, pa su od statusa već viđenog putnika u drugostepeno takmičenje stigli van zone ispadanja. Od tih dečaka, s prvim timom nešto duže rade golman Almin Kahrimanović (2003) i krilo Ibrahim Fijuljanin (2004), dok su se nedavno priključili vezista iz Nigerije Adetunđi Rasak Adešina i napadač Hamza Bronja (obojica rođeni 2004).

Možda je debiju u Mozzart Bet Superligi najbliži korpulentni Kahrimanović, koji bi između stativa mogao da zameni samo godinu starijeg Lazara Slavkovića.

U poslednjoj liniji neće biti "pocrvenelog" štopera Numana Kurdića, što znači da će defanzivna četvorka biti ona standardna iz jesenje polusezone, s levim bekom povratnikom Filipom Jovićem i Milanom Joksimovićem ponovo kao centralnim bekom. U želji da dođe do trećeg trijumfa po povratku u Novi Pazar, neće Berber odustati od omiljene mu formacije 4-3-3, ali će tročlane linije u vezi i napadu, ipak, izgledati i delovati nešto drugačije u odnosu na prethodna kola.

Logično bi bilo da kažnjenog Mijića u manevru odmeni oporavljeni Petar Đuričković, dok bi Samir Radovac mogao da dobije prednost u odnosu na Danka Kikovća. Moguće je da predah očekuje krilnog igrača Nikolu Bogdanovskog, a šansu u ofanzivnom triju priželjkuje Slobodan Stanojlović.

NOVI PAZAR (4-3-3): Kahrimanović - Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović - Momčilović, Radovac, Đuričković - Nikčević, Majdevac, Stanojlović.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF, DRUGO KOLO

Utorak:

Mladost Novi Sad – Kolubara 1:0 (1:0)

/Maksimović 31 pen/

Sreda:

18:30 (1,97) Mladost Lučani (3,20) Napredak (3,80)

Četvrtak:

14.30 (2,15) Spartak (3,20) Javor (3,30)

16.30 (2,60) Radnik (2,95) Radnički Niš (2,80) 



tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara