Fajenord šesti učesnik Lige šampiona za sezonu 2024/25

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.04.24. | 01:52

Od narednog vikenda kreće ubrzano popunjavanje novoformiranog elitnog takmičenja

Ušli smo u deo sezone kada maltene svakodnevno kreće popunjavanje mesta za ligašku fazu elitnog takmičenja - njegovog prvog izdanja. Tako je sinoć plasman u Ligu šampiona osigurao šampion Evrope iz 1970. godine i prošlosezonski prvak Holandije - Fajenord.

Četa Arnea Slota slavila je na gostovanju Go Ahedu sa 3:1, što će reći da je na drugoj poziciji ostala nedodirljiva za Tvente. Ima 12 bodova više, a do kraja šampionata samo su još tri runde.

Izabrane vesti

Fajenordu je ovo drugo uzastopno učešće u eliti. Ove sezone ekipa iz Roterdama bila je u jakoj grupi, sa Lacijem, Atletiko Madridom i Seltikom. Završila je kao treća, a potom na penale eliminisana u doigravanju za osminu finala Lige Evrope.

Pre Fajenorda učešće u novoformiranoj Ligi šampiona obezbedili su Real Madrid, Pari Sen Žermen, Inter, Bajer Leverkuzen i PSV Ajndhoven.

Podsetimo, Srbiju će i u narednoj sezoni predstavljati dva tima. Šampion (a to će po svoj prilici biti Crvena zvezda), igraće u plej-ofu, dok vicešampion (najverovatnije Partizan) kreće od drugog kola kvalifikacija.

Direktan plasman u ligaški deo takmičenja obezbediće 28 klubova.



tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara