Florinel Koman u dresu FCSB (©Reuters)
Florinel Koman u dresu FCSB (©Reuters)

FCSB posle devet godina overava titulu, dok joj je napadač u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 15:50

Farul mora da pobedi u Bukureštu (subota, 19.30) ako želi da produži neizvesnost u rumunskom prvenstvu

Punih devet godina već navijači FCSB, najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Rumuniji, čekaju na titulu. Konačno bi mogli da je dočekaju ove subote od 19.30 časova, ukoliko velikan iz Bukurešta savlada aktuelnog šampiona Farul u 7. kolu plej-ofa.

Mogao je FCSB već da otvori šampanjac, ali izgleda da su se i izabranici Valerija Argaseale malo unervozili pred ciljnom ravninom. U prethodna dva kola su kiksnuli, remizirali su sa Rapidom iz Bukurešta i Sepsijem (po 2:2). Na oba meča su ispuštali prednost.

Izabrane vesti

I dalje imaju lepu zalihu, četiri kola pre kraja imaju velikih devet bodova više od drugoplasiranog Farula. Međutim, ako tim iz Konstance nastavi pobedonosnu seriju (slavio na poslednja tri meča) neizvesnost će potrajati još neko vreme.

Da bi i matematički obezbedio 27. titulu u svojoj vitrini FCSB-u je dovoljan danas i bod. U slučaju da na kraju sezone ima isti broj poena kao Farul biće u prednosti, zbog toga što je ligaški deo završio bolje plasiran.


19.30: (1,85) FCSB (3,75) Farul Konstanca (4,05)


Objektivno, tim iz Bukurešta je i zaslužio da osvoji tu dugo čekanu titulu, pošto je na 15 mečeva u ovoj godini doživeo samo jedan poraz, uz četiri remija i čak 10 pobeda. Pokazao je najviše u ligi, ali zbog pomalo neravnopravnog sistema takmičenja i podele bodova posle 30. kola je morao da pričeka još malo na krunisanje.

Činjenica, Farulu će olakšati posao i to što je domaćin poprilično oslabljen. Zbog povreda u konkurenciji nisu iskusni štoper Vlad Kirikeš, Florinel Koman i Luis Felipe, dok je Risto Radunović dobio četvrti žuti karton u prošlom kolu protiv Sepsija, pa sada mora da odradi suspenziju.

Zanimljivo je da je klub saopštio da je Komana poslao na lečenje u Beograd, kod Marijane Kovačević. Ovaj 26-godišnji napadač se požalio na bol u preponama, a Rumuni su uvereni da će posle terapija u Srbiji biti spreman da se vrati na teren 3. maja protiv Univerzitatee iz Krajove.

Osetio sam nešto u preponama i odlučio sam da ne ostanem u igri. Normalno, bol nije prošao brzo, ali nadam se da mi u narednim danima više neće praviti problem“, kazao je Koman.

S druge strane trener Farula Georgi Hadži ne može da računa samo na dvojicu igrača, Tudora Balucu i Jonuta Kodžokarua. Obojica su povređeni.

Tri puta su se do sada sastajali FCSB i Farul od početka sezone, a nijednom nismo gledali neku goleadu. Na oba susreta u Konstanci, u septembru i 31. marta, FCSB je slavio sa po 1:0. Jedini susret u Bukureštu, 5. februara, završen je bez pobednika – 1:1. Tada je Farul izbegao poraz pogotkom Jonuta Larije u 95. minutu iz jedanaesterca.

Očekuje se da će večeras da bude slavljenička atmosfera u Bukureštu. Iz kluba najavljuju da će na tribinama da bude više od 30.000 navijača. Došlo je vreme da se i pristalice nekadašnje Steaue raduju trofeju.

--------------------

SVI ŠAMPIONI RUMUNIJE

26 – FCSB

18 – Dinamo Bukurešt

8 – Kluž

7 – Venus

6 – UTA Arad, Činezul Temišvar

4 – Univerzitatea Krajova, Petrolul, Ripensija

3 – Rapid Bukurešt

2 – Arđeš, Unirea Bukurešt, Prahova, Kolentina, Olimpija Bukurešt

1 – Farul, Vitorul, Astra, Ocelul, Unirea, Klub Atletik Oradea, Rešica, Koltea Brašov, Romano-Amerikana Bukurešt

--------------------

RUMUNIJA 1 (PLEJ-OF) – 7. KOLO

Subota

19.30: (1,85) FCSB (3,75) Farul Konstanca (4,05)

Nedelja

20.00: (1,45) Kluž (4,40) Sepsi (7,25)

Ponedeljak

19.30: (2,15) Rapid Bukurešt (3,40) Univerzitatea Krajova (3,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1FCSBFlorinel KomanMarijana KovačevićFarul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara