(Star sport)
(Star sport)

Feđa Dudić oduševljem Lazetićem: TSC je timski možda najbolji u ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 14:07

Šumadinci gostovanjem u Bačkoj Topoli (sreda, 16 h) započinju završnu fazu bitke za Evropu

Tako blizu, a još daleko. Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca su pobedom nad Mladosti u još jednom rezultatskom rolerkosteru na „Čika Dači“ (3:2) napravili ogroman korak ka dugo čekanom izlasku u Evropu, ali ne mogu da predahnu, bez obzira na solidnih pet bodova prednosti u odnosu na glavne takmace u redu za dobijanje evropske vize, Vojvodinu i Čukarički. Četu trenera Feđe Dudića u preostala četiri kola očekuje pakleni raspored i gostovanje najbolje plasiranim ekipama na tabeli, Crvenoj zvezdi, Partizanu i TSC-u, uz verovatno odlučujući duel u borbi za Evropu sa Vojvodinom na „Čika Dači“.

Gostovanje u Bačkoj Topoli prvi je u nizu izazova koje Šumadinci moraju da prebrode na putu ka ostvarenju višedecenijskog sna. TSC je, uz Radnički 1923 i Crvenu zvezdu, najviše prikazao u prolećnom delu prvenstva. Pored toga što je još odavno obezbedio učešće u evropskim takmičenjima, u prilici je da u završnim metrima trke svrgne sve neubedljiviji Partizan sa drugog mesta i tako odbrane vicešampionski naslov. 

Izabrane vesti

„Radi se o ekipi koja je dugo na okupu i koja je timski možda i najbolja u ligi. Ima ekipa sa boljim pojedincima, ali je TSC kao grupa kompaktan i dobar. Dobio je Partizan, odigrao dostojanstveno i korektno protiv Zvezde, čime je još jednom pokazao da je u stanju da se ravnopravno nosi sa najkvalitetnijim ekipama u ligi. Što se tiče njihovih karakteristika, dobri su u tranziciji, ofanzivnoj i defanzivnoj, a opasni i prilikom prekida“, konstatuje šef struke Radničkog, Feđa Dudić.

Strateg Kragujevčana posebno je pohvalio kolegu na klupi TSC-a Žarka Lazetića o kome ima visoko mišljenje.

„Cenim njegov rad, jedan je od najboljih trenera u ligi. To što radi sa TSC-om u kontinuitetu je nešto zaista veliko. Na stranu svi i ulaganja, on je taj koji je od TSC-a stvorio jedan prepoznatljiv fudbalski brend i ekipu koja je u stanju da se ravnopravno nosi sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Zbog toga zaslužuje moje poštovanje“.

Svesni su u taboru Crvenih da će im gostovanje prošlogodišnjim vicešampionu države, koji je poznat po tome da retko gubi bodove na svom bunjištu, predstavljati ogroman izazov, ali ujedno i priliku da još jednom pokažu da im je mesto među superligaškim kremom.

„Očekujem dobru utakmicu, nadam se da ćemo se i ovoga puta predstaviti u najboljem svetlu. Moramo da pružimo ne 100, već 101 odsto mogućnosti kako bismo došli u poziciju da ostvarimo pozitivan rezultat. Imali smo šest dana da se odmorimo i regenerišemo, tako da će momci nešto spremniji i svežiji ući u utakmicu“, naglašava Dudić.

Strateg Crvenih i ovoga puta neće moći da računa na povređenog napadača Dilana Ortisa, dok se u stroj vraća u poslednje vreme sve zapaženiji Miloš Ristić, koji je propustio prethodnu utakmicu protiv Mladosti iz Lučana zbog parnih kartona.


 


tagovi

Feđa DudićMozzart Bet SuperligaRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara