Žoao Feliks (Foto: Reuters)
Žoao Feliks (Foto: Reuters)

Feliksov crveni karton bacio Čelsijevih 2.500.000 evra niz vodu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.01.23. | 02:52

"Žoao je bio zaista dobar, mogao se videti njegov kvalitet, tako da je vrlo razočaravajuće što ćemo ga izgubiti na tri utakmice", rekao je Grejam Poter posle poraza

Nije postigao gol niti ga namestio – mada je već u trećem minutu mogao da upiše asistenciju – ali je Žoao Feliks celokupnom predstavom u prvih 45 minuta utakmice na Krejven Kotidžu nagovestio da bi mogao da unese život u Čelsijevu bezijednu ofanzivnu liniju. Ipak, euforija nije trajala mnogo. Portugalac je nespretnim startom na isteku sat vremena igre zaradio direktan crveni karton, otpočevši tako šestomesečni boravak u Londonu na košmaran način.

I engleske kolege, konkretno Dejli Mejl, odmah se uhvatio za kalkulator. Nije ni moglo drugačije kad je Čelsi pre dva dana odrešio kesu ne bi li napadača madridskog Atletika do kraja sezone imao u timu. Londonski klub je, podseća pomenuti izvor, samo za šestomesečnu pozajmicu platio 11.000.000 evra Jorgandžijama, pride pristao i da finansira svih 6.000.000 Feliksove plate do kraja sezone.

Izabrane vesti

Dakle, sve zbirno 17.000.000 evra. Kako je sa Portugalcem u timu, računajući i večerašnju protiv Fulama, Čelsi trebalo da odigra 21 prvenstvenu utakmicu, Plavce će jedan nastup 23-godišnjeg napadača u Premijer ligi izaći nešto više od 800.000 evra. Samim tim će zbog suspenzije od tri utakmice koje Feliksa čekaju (propušta mečeve sa Kristal Palasom, Liverpulom i Fulamom) Čelsi niz vodu baciti blizu 2.5000.000 evra…

Opet, malo ko šta zamera Žoau. Uprkos tome što je meč završio u 58. minutu, Feliks je uputio više udaraca (6), više udaraca u okvir gola (4), napravio više uspešnih driblinga (2) i iznudio veći broj faulova (4) od svih ostalih aktera meča. Trener Čelsija Grejam Poter pohvalno je govorio o najnovijem pojačanju na konferenciji posle meča.

Na ovakvim stvarima se uči. Žoao je mlad igrač, vrhunski igrač i njegovi kvaliteti su vidljivi. Start je bo nekontrolisan, ali se tako nešto lako dogodi usled tempa kakav imamo u Premijer ligi. U njemu bilo ničega zlonamernog, nije išao da ga povredi, nije izgubio glavu, ali razumem zašto je dobio crveni karton. Malo je podigao nogu i sudija je morao da donese odluku. Zaista je frustrirajuće, ovo je još jedan u nizu udaraca za nas. Žoao je bio zaista dobar, mogao se videti njegov kvalitet, tako da je vrlo razočaravajuće što ćemo ga izgubiti na tri utakmice", istakao je Poter posle poraza u zaostalom meču 7. kola Premijer lige.




tagovi

Žoao Feliks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara