Bruno Enrike proslavlja gol (Reuters)
Bruno Enrike proslavlja gol (Reuters)

Finale Libertadoresa igraju najbogatiji: Flamengov Ferari sa četiri gola sam izbacio Barsu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.09.21. | 03:41

Bruno Enrike postigao po dva gola u obe utakmice dvomeča protiv najtrofejnijeg ekvadorskog kluba

Pobeda Šerifa iz Tiraspolja protiv Real Madrida nam je pokazala da fudbal ume da učini novac potpuno irelevantnim, ali u Južnoj Americi nema greške. Za trofej Libertadoresa 27. novembra na urugvajskom Sentenariju boriće se dva finansijski najmoćnija kluba Južne Amerike - Palmeiras i Flamengo. Dakle treću godinu zaredom pehar će podići brazilski klub. Verdao je mesto u finalu izborio juče eliminisavši Atletiko Mineiro zahvaljujući pravilu gola u gostima, dok je Flamengo u dvomeču lišenom blio kakve neizvesnosti pokazao ekvadorskoj Barseloni ko je gazda - 0:2 (ukupno 4:0).

Svih 180 minuta borbe nosi potis Bruna Enrikea, čoveka koji je doslovce sam srušio najtrofejniji ekvadorski klub. Po dva gola u obe utakmice primala je Barselona, a svaki put je sa druge strane oroz povlačio 30-godišnji ofanzivac. Čovek dobije nepresušan izvor inspiracije kada se preko puta nađu Torerosi i tokom karijere je češće pogađao jedino protiv Ateltiko Paranaensea (11 golova). Sa večerašnja dva, Bruno je došao do brojke od šest pogodaka na isto toliko mečeva protiv Barselone. Nešto mu je ovaj klub gadno zgrešio u prošlom životu.

Izabrane vesti

Ukoliko Rubro-negri krajem novembra budu podigli pehar namenjen vladaru Zelenog kontinenta, zna se na čiji račun će pljuštati najveće zasluge. Dvojac Gabigol - Bruno Enrike je ove sezone postigo 17 golova i namestio osam golova za Flamengo u Libertadoresu. Dominacija seže tri godine unazad, a to se jasno vidi kroz podatak da su u tom periodu ova dvojica postigla 36 od 72 gola velikana iz Rio de Žaneira!

Barselona nije uspela da se ovajdi od povrede Davida Luiza koji je teren napustio već u desetom minutu. Umesto da prva stigne do pogotka i unese neizvesnost u revanš pred svojom publikom, preduhitrio ju je Enrike. Everton Ribeiro je poslao pas kroz srce odbrane, Gabigol je bio u ofsajdu, ali se nije aktivirao, a Enrike istrčao, obišao golmana i lagano završio akciju.

Ribeiro je početkom drugog dela odlučio da maksimalno unovči to što u timu ima čoveka sa Ferarijevim motorom u nogama. Enrike je trčao, a sedmica Flamenga delila lopte. Još jedan pravovremen pas i nova rutinska egzekucija. Istina, čestitke za trijumf i plasman u finale nisu zaslužili samo strelac i asistent, već i golman Dijego Alves koji je u prvom poluvremenu sakupio pet odbrana. U nastavku je bilo potrebe tek jedanput da reaguje.

Slave Rubro-Negri i odlaze u finale znajući da ih tamo vodi čovek koji je u dva navrata postajao šampion južnoameričkog kontinenta. Renato Portalupi je to učinio 1983. godine kao igrač Gremija, a 2017. kao trener velikana iz Porto Alegrea. Sada je vreme da se zlatnim slovima upiše i u Flamengovu istoriju, ali na putu mu stoji niko drugi do branilac trofeja Palmeiras. Verdao će ga braniti životom, a onaj koji bude slavio, domoći će se trećeg pehara Libertadoresa u klupskoj istoriji.

KOPA LIBERTADORES, POLUFINALE - REVANŠI

Sreda

Atletiko Mineiro - Palmeiras 1:1 (0:0) /prvi meč 0:0/

/Vargas 52 - Dudu 68/

Četvrtak

Barselona Gvajakil - Flamengo 0:2 (0:1) /prvi meč 0:2/

/Enrike 18, 50/


tagovi

Kopa LibertadoresFlamengoBarselona Gvajakil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara