Riku Riski, fudbaler Helsinkija (©MN Press)
Riku Riski, fudbaler Helsinkija (©MN Press)

Finska: Helsinki gazi, Inter diše za vratom

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.06.21. | 11:07

Veikausliga: Šampion ima samo jedan remi u dosadašnjem toku šampionata. Najveći rival lideru je tim iz Turkua koji ima samo bod manje. Promo kvota u Mozzartu na pobedu tima iz prestonice protiv Hake - 1,60

Ljubitelje fudbala na Starom kontinentu hvata groznica Evropskog prvenstva koje startuje u petak mečom na rimskom Olimpiku između Italije i Turske. Ipak, na severu kontinenta lopta ne miruje. Najbolji šampionat Finske Veikausliga se nastavlja. Većina reprezentativaca ove zemlje igra u inostranstvu, pa klubovi neće biti mnogo oslabljeni.

Jedini igrač iz domaće lige koji se našao na spisku Finske je defanzivac iz šampiona Helsinkija Danijel O'Šonesi. Posle šest kola Helsinki je potvrdio da je prvi favorit za titulu. Ima pet pobeda, a jedini remi je ostvaren u drugom kolu protiv nekadašnjeg šampiona, KuPS-a. Najvećeg rivala ekipa iz prestonice imaće u Interu iz Turkua koji ima samo bod manje, sa pet pobeda i porazom od Lahtija u drugom kolu (0:1).

Izabrane vesti

Helsinki danas (17.30) gostuje u Valkeakoskiju protiv Hake, nekadašnjeg šampiona Finske koji je pre nekoliko godina igrao u drugoj ligi, ali se vratio i sada je tim kome je plafon sredina tabele. Haka je startovala sa tri poraza, ali je vezala dva trijumfa.

17.30: (5,70) Haka (4,00) Helsinki (1,60)

Na klupi Helsinkija ostao je Toni Koskela koji je vodio najveći klub u zemlji 1.000 jezera i pre dve godine protiv Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Kada je sredinom 2019. godine klupa bila slobodna i užarena, nije rekao "ne" svojoj velikoj ljubavi. U svojoj prvoj kompletnoj sezoni na kormilu HJK-a uspeo je da ga dovede do titule i Kupa.

Promena u igračkom kadru je bilo. Otišao je drugi strelac tima Tim Vajrinen u Tiranu, Ferhan Hasani je pojačao Partizani iz glavnog grada Albanije, a stigla su dvojica dokazanih prvoligaških igrača, Brazilac Žair iz Ilvesa i Slovenac Filip Valenčič, najbolji strelac Veikauslige 2019. godine u dresu Inter Turkua.

-----------------------------

Svih pet današnjih utakmica sedmog kola šampionata Finske, možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Na startu sezone po dva gola za Helsinki delo su Filipa Valenčiča i Ropea Riskija. Gosti iz prestonice imaju četiri vezane pobede u najboljoj ligi Finske. Prošle sezone u šampionatu, Helsinki je oba puta slavio protiv Hake, sa 3:1 na svom terenu, a u gostima je bio još ubedljiviji, dobio je sa 4:1.

17.00: (1,55) Inter Turku (4,10) Mariehamn (6,00)

Inter iz Turkua koji ima samo bod manje od lidera, danas (17.00) na svom stadionu dočekuje Mariehamn. Domaćin je ostvario pet pobeda, a jedini neuspeh je doživeo u drugom kolu u Lahtiju (0:1). Na svom terenu tim iz Turkua ima maskimalan učinak u novom šampionatu. Mariehamn je u crnoj seriji. Vezao je tri poraza, a za poslednjih 270 minuta nije postigao gol.

Na početku godine ovi timovi su odigrali meč u Kupu Finske, a Inter je dobio sa 2:0. U prvenstvu 2020. godine obe ekipe su dobile na svojim stadionima, i to identičnim rezultatom od 2:0. Inter je posle Helsinkija najefikasnija ekipa u Finskoj. U proseku postiže dva pogotka po meču. Tim iz Turkua u svojim redovima ima trenutno najboljeg strelca u šampionatu, Benjamina Kalmana koji je tri puta zatresao mrežu.


tagovi

Finska 1FinskaHJK HelsinkiHIFK HelsinkiHelsinkiHaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara