Nikola Milenković (©Reuters)
Nikola Milenković (©Reuters)

Fjorentina kod ubice divova, Kremoneze škrguće zubima

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 15:14

Kup Italije: Ljubičasti gostuju u Kremoni u prvom susretu polufinala

Kup Italije se bliži vrhuncu. Najmanje očekivani tim u završnici je nesumnjivo Kremoneze, koji je stekao reputaciju ubice divova. Sledeća na redu je Fjorentina.

Kremoneze se plasirao u polufinale Kupa na možda najteži način od svih timova. Lutrija mu je na put stavila mine poput Rome ili Napolija. I sa takvim imenima, međutim, novajlija u Seriji A je nekoliko puta uspeo da šokira italijansku javnost.

Izabrane vesti

Pobede nad poznatijim i nesrazmerno kvalitetnijim i bogatijim ekipama su utoliko impresivnije s obzirom na to koliko loše ide Kremonezeu u ligi. To je čista tragedija.

Iako je tim iz Lombardije pretrpeo suštinsku promenu i Davide Balardini, prilično prekaljeni strateg i čest spasilac, smestio se na klupu, ali ni uz blagi napredak Violinisti nisu mogli da se odvoje od dna tabele. I dalje su na poslednjem mestu i već zaostaju 12 bodova do 17. mesta posle 28 odigranih kola.

21.00: (5,30) Kremoneze (3,60) Fjorentina (1,70)

Do ovako loše pozicije kumovao mu je i poslednji poraz, jer Kremoneze u prošlom nije imao rešenje za Atalantu. Kup Italije je stoga jedina mogućnost da se barem delimično ispravi, u velikoj meri, tragična sezona. Fjorentina, s druge strane, nema problema sa tim.

Na jesen su stvari izgledale drugačije i Ljubičasti su se fokusirali veoma uspešno na put koji vodi ka peharu. Događaji u ligi bili su u oštroj suprotnosti sa tim koliko je toskanski tim lako napredovao kroz takmičenje i može da se raduje četvrtfinalu Lige konferencije.

I u novoj godini, ligaški rezultati su se konačno popravili. Puleni Vinčenca Italijana uspeli su da pobede u poslednjih pet ligaških kola zaredom, kao i na devet okršaja na svim frontovima, i iznenada se dokopaju na solidno osmo mesto.

U isto vreme, preslišali su Ljubičasti i favorite. U ovoj seriji uspeli su da pobede kako Milan, tako i Inter. Samo osam bodova deli tim u kojem nastupaju srpski internacionalci Nikola Milenković, Aleksa Terzić i Luka Jović od šestoplasirane Atalante, što je nedavno delovalo nezamislivo. Put kroz Kup bio je lakši za Violu, jer su se suočili sa Sampdorijom i Torinom.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi najviše utakmica 1+I&1+II

-----------

KUP ITALIJE - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Juventus - Inter 1:1 (0:0)

/Kvadrado 83 - Lukaku 90+4pen/

Sreda

21.00: (5,30) Kremoneze (3,60) Fjorentina (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup ItalijeKremoneze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara