Fjorentina može u Evropu! Roma ugašena posle istorijskog rezultata (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.05.22. | 23:00

Rimljani mogu da budu zadovoljni što su meč okončali sa samo dva primljena gola - 0:2

Verovao je Artemio Franki u pobedu koja bi Fjorentini otvorila put ka evropskim takmičenjima u narednoj sezoni, ali svi su očekivali mnogo ozbiljnijeg protivnika sa druge strane. Roma je posle istorijskog plasmana u finale Lige konferencija očigledno ostala bez bez snage, a delovala je i psihološki potpuno ispražnjeno, pa nije bilo nikakve šanse da lagana pobeda domaćina bude ugrožena - 2:0 (2:0).

Gosti iz Večnog grada mogu da budu sasvim zadovoljni što su Firencu napustili sa samo dva gola u svojoj mreži. Viola je furiozno otvorila utakmicu i golovima Nika Gonzalesa i Đakoma Bonavanture već nakon 11 minuta igre vodila sa 2:0, dok je u 25. minutu poništen drugi gol nekadašnjeg igrača Milana. Jedina lepa vest za Žozea Murinja i njegovu ekipu bilo je to što je posle 10 meseci ili 311 dana pauze konačno zaigrao Leonardo Spinacola. Jedan od najboljih igrača prošlog Evropskog prvenstva doživeo je tešku povredu Ahilove tetive u četvrfinalnom meču protiv Belgije, posle čega je usledio prilično dug period oporavka. Spinacola je u 90. minutu zamenio Rika Karsdorpa.

Izabrane vesti

Upravo je Karsdorp bio taj koji je srušio Gonzalesa u petom minutu pri samom ulasku u kazneni prostor, pa je Argentinac preuzeo odgovornost i pogodio. Vučica je u prvih pola sata bukvalno gubila tlo pod nogama. Ekipa Vinćenca Italijana je bila sveža i silno motivisana da dođe do velike pobede. Sve je bilo jasno u 11. minutu, kada je Bonaventura lukavo iskoristio kontranapad svog tima i pronaša pukotinu do mreže nemoćnog Ruja Patrisija. Kao što smo rekli, isti igrač je 14 minuta kasnije još jednom iskoristio loše postavljanje odbrane Vučice, ali je prethodno tokom akcije u ofsajdu bio Artur Kabral, pa je taj gol poništen posle reakcije iz VAR sobe.

Žoze Murinjo je brzo shvatio da će njegova ekipa teško uspeti da se izvuče iz teške situacije na terenu. Vučica je pre tog poništenog gola Bonaventure pripretila preko Lorenca Pelegrinija, ali je Teraćijano dobro intervenisao. To je ujedno bio i jedini udarac gostujućih igrača u okvir gola domaćina.

Ništa se specijalno nije promenilo ni u nastavku utakmice, pošto je Fjorentina bila daleko bliža trećem nego Roma prvom golu. Na počeku drugog poluvremena ozbiljno su pretili Niko Gonzales i Sofijan Amrabat, a u samoj završnici utakmice Patrisio je zaustavio udarac Jusefa Maleha.

Roma je u ovom kolu, posle četvrtog prvenstvenog meča bez pobede, prepustila peto mesto Laciju, ali je izjednačena sa Fjorentinom i Atalantom, pa bi ako ovako nastavi osvajanje Lige konferencije mogao da joj bude jedini izlaz u evropska takmičenja naredne sezone.

SERIJA A - 36. KOLO

Petak

Inter - Empoli 4:2 (2:2)

/Romanjoli ag 40, Martinez 45, 64, Sančez 90+4 - Pinamonti 5, Aslani 28/

Đenova - Juventus 2:1 (0:0)

/Gudmundson 87, Krišito 95p - Dibala 48/

Subota

Torino - Napoli 0:1 (0:0)

/Ruiz 73/

Sasuolo - Udineze 1:1 (1:0)

/Skamaka 6 - Nujtink 77/

Lacio - Sampdorija 2:0 (1:0)

/Patrik 41, Alberto 59/

Nedelja

Specija - Atalanta 1:3 (1:1)

/Verdi 30 - Murjel 16, Đimšiti 73, Pašalić 87/

Venecija - Bolonja 4:3 (2:1)

/Henri 4, Kijine 29, Aramu 78pen, Johnesen 90+2 - Orsolini 45, Arnautović 55, Šhouten 68/

Salernitana - Kaljari 1:1 (0:0)

/Verdi 66p - Altare 90+9/

Verona - Milan 1:3 (1:1)

/Faraoni 38 - Tonali 45+3, 49, Florenci 86/

Ponedeljak

Fjorentina - Roma 2:0 (2:0)

/Gonzales 5pen, Bonaventura 11/



tagovi

Žoze MurinjoVinčenco Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara