Fudbaleri Flamenga (©AFP)
Fudbaleri Flamenga (©AFP)

Flamengu neće biti lako da “preživi” u Kolumbiji

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.06.22. | 23:05

Dvostruki osvajač Kopa Libertadores protiv emotivno ispražnjene Tolime (četvrtak, 02.30) u osmini finala elitnog takmičenja bez 10 prvotimaca zbog korona virusa, povreda i suspenzija

Na papiru Flamengo je favorit u dvomeču sa kolumbijskom Tolimom u osmini finala Kopa Libertadores. Iako igra slabo ove sezone, brazilski velikan je jedna od favorita za osvajanje elitnog takmičenja. Samo kada bi bio kompletan… Međutim, trener Dorival Žunior neće moći da računa na čak 10 prvotimaca u prvom meču, koji je na programu u Ibageu u noći između srede i četvrtka od 02.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Da Flamengo čeka pakleno težak posao postalo je jasno još u ponedeljak, kada je klub iz Rio de Žaneira saoopštio da su šestorica fudbalera zaraženi korona virusom i da oni neće putovati u Kolumbiju. Vrlo brzo se saznalo da je reč o Vilijanu Arau, Dijegu Alvešu, Fabrisiju Brunu, Mateusu Kunji, Kaui i Mateusu Franku. Međutim, oni nisu jedini koji će nedostajati brazilskom predstavniku noćas.

Izabrane vesti

Danijel Kabral je bio negativan na testiranju, ali je imao simptome korone, pa je i on ostao kući. Da stvari budu još gore, Rodrigao Kaio je povredio levo koleno, dok je od ranije na bolovanju još i Bruno Enrike. Listu odsutnih kompletirao je Žoao Gomes, koji je suspendovan zbog trećeg žutog kartona dobijenog na poslednem meču grupne faze. On će imati pravo nastupa u revanšu kroz nedelju dana.

U grupnoj fazi je Flamengo igrao skoro pa savršeno. Bio je ubedljivo prvi u H grupi, sa osvojenih 16 od mogućih 18 bodova. Samo je argentinski predstavnik Taljeres Kordoba uspeo da ga zaustavi i izbori 2:2, dok Univerzidad Katolika i peruanski Sporting Kristal nisu bili dostojni rivali. Crveno-crni su okončali takmičenje sa gol-razlikom 15:6, samo su Palmeiras i River Plejt postigli više golova od Flamenga.

02.30: (3,30) Tolima (3,15) Flamengo (2,30)

S druge strane, Tolima se provukla do osmine finala elitnog takmičenja zahvaljujući pobedi nad Atletimko Mineirom u Belo Orizonteu u poslednjem kolu. Slavili su Kolumbijci sa 2:1, pa su tako zadržali prednost od tri poena u odnosu na Independijente del Valje.

Igrači Tolime su pre samo tri dana poraženi u finalu kolumbijske Aperture. Preciznije, pobedili su Atletiko Nasional u revanšu sa 2:1, ali to im nije bilo dovoljno, jer su u prvom meču izgubili sa 3:1. Revanš je doneo ogromnu dramu, jer je Tolima vodila sa 2:0, što bi joj donelo produžetke, a u 52. minutu Danijel Katano propustio priliku da realizuje penal, a onda je u nastavku te akcije šutnuo golmana i dobio direktna crveni karton. Nasional je gol vredan titule postigao u 91. minutu. Flamengova šansa je naravno emotivna ispražnjenost domaćih fudbalera.

Ovi timovi se do sada nisu sastajali, ali su zato oba kluba često igrali protiv ekipa iz tih država. Tolima je protiv Brazilaca odigrala 20 mečeva, ostvarila je sedam pobeda, četiri remija i devet poraza. Flamengo je protiv Kolumbijaca na 18 mečeva u 12 navrata trijumfovao, a po tri meča je odigrao nerešeno i izgubio.

Sudija noćas biće Venecuelanac Hesus Valencuela. On je delio pravdu na pet mečeva u ovogodišnjem Kopa Libertadoresu, u proseku je pokazivao 5,2 žuta kartona po utakmici, ali još uvek nijendom nije nikoga isključio.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Sreda

Emelek - Atletiko Mineiro 1:1 (0:1)

/Rodrigez 58 - Ademir 16/

Atletiko PR - Libertad 2:1 (2:1)

/Vitor Roke 6, Ernandez 32 - Viljalaba 20/

Korintijans - Boka Juniors 0:0

Četvrtak

00.15: (5,10) Sero Portenjo (3,50) Palmeiras (1,75)

00.15: (2,25) Taljeres Kordoba (3,10) Kolon (3,50)

02.30: (3,30) Tolima (3,15) Flamengo (2,30)

02.30: (3,60) Velez (3,20) River Plejt (2,15)

Petak

02.30: (2,10) Fortaleza (3,10) Estudijantes (3,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresFlamengoDeportes Tolima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara