Marko Asensio (Reuters)
Marko Asensio (Reuters)

Florentino naredio Anćelotiju: Zakucaj ga za tribine!

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.08.22. | 22:15

Nema zezanja sa prvim čovekom Reala

Florentino Perez je čovek koji ume da pokaže emocije i gospodske manire prema igračima, što je pokazao i na nedavnom Kazemirovom slučaju. Ispratio ga je uz tople reči i poziv da se vrati jednog dana.

Ali Florentino Perez je iznad svega čovek kojem je novac jako bitan. Što je takođe pokazao na Kazemirovom slučaju. Drage volje ga je pustio kada su mu ponudili 80.000.000 evra.

Izabrane vesti

Perez ne voli da gubi novac, a jedan od igrača Real je došao na ideju kako da Pereza i Real ostavi bez novca...

U jednom tremutku je delovalo da je Real Madrid u Marku Asensiju dobio zvezdu svetskog formata i nosioca igre za desetak godina. Bila je to bajkovita priča. Real je otkrio Asensija kao tinejdžera na Maljorki i doveo ga za manje od 4.000.000 evra.

Prvo ga je razigrao na pozajmici u Espanjolu a onda je krilni napadač debotovao spektakularnim golom u Superkupu protiv Sevilje. U prvoj sezoni je uglavnom imao ulogu džokera ali je dao veliki doprinos i čak postigao gol u finalu Lige šampiona. I drugu sezonu je otvorio evrogolom protiv Barselone, odmah dobio produžetak ugovora na pet godina (do leta 2023.) i više niko na njega nije gledao kao na oružje sa klupe već kao na jednog od najozbiljnijih aduta. Tada se pominjalo da je Liverpul spreman da plati za njega 80.000.000 evra jer je Klop bio oduševljen mladim Špancem. Realu nije padalo na pamet da ga proda...

Ali početak treće sezone je bio traumatičan. Na pripremama je pokidao ligamente kolena i više nikad nije bio onaj isti Asensio... Iako je prošle sezone kod Karla Anćelotija postavio rekord po broju golova u sezoni (12), uglavnom je to radio u manje bitnim mečevima ili ulazeći sa klupe. A u međuvremenu mu se promenilo i ponašanje na terenu i van njega pa je počeo da iritira madridsku publiku.

Ovog leta je ušao u poslednju godinu ugovora vrednog oko 4.000.000 evra neto po sezoni i Real mu je odmah ponudio produžetak na četiri godine sa povišicom na 5.000.000 evra. Međutim, Asensio je tražio vremena da razmisli i pravdao se da mora dobro da sagleda svoju fudbalsku perspketivu hjer želi veću minutažu. Negde u tom periodu je promenio menadžera i angažovao čuvenog agenta Žorža Mendeša da ga zastupa.

Vreme je prolazilo, a od Asensija nije bilo konačnog odgovora. Ili mu je Realova ponuda bila mala ili je u planu imao nešto drugo... A izgleda da je to drugo. Prema saznanjima španskih medija, Asensio je rešio da odugovlači i da sačeka kraj ugovora sledećeg leta a onda bez obeštećenja napusti Real i naplati od nekog drugog kluba bonus za potpis plus da potpiše veći ugovor. Finansijski bi Španac prošao sjajno ali je problem je što Real i Perez ne bi dobili ništa.

A to je jako razljutilo prvog čoveka Kraljevskog kluba. Toliko da je Karlu Anćelotiju izdao narednu da Asensija u ovoj sezoni zakuca na tribine i da Španac ne vidi teren. U prve tri utakmice sezone je igrao samo osam minuta protiv Selte. Čak ni to ne bi igrao da nije bilo Rodrigove povrede.

Na taj način Perez pokušava da napravi pritisak na Asensija i Mendeša da u finišu prelaznog roka donesu ponudu koja bi bila odgovarajuća Realu. Iako se celo leto šuškalo da je Real spreman da ga proda za 30.000.000 evra, a sada se spekuliše da je Perez iz inata zacepio cenu od čak 50.000.000 evra! I da je spreman da ide do kraja pa makar ništa ne zaradio od Asensija...


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Florentino PerezMarko Asensio

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara