Nene (AFP)
Nene (AFP)

Fluzaovi starci gurnuli River od nokaut faze, Junior umesto završnog udarca udelio Milionerima rođendanski poklon (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.05.21. | 02:24

Argentinski velikan preživo poraz na svom Monumentalu zahvaljujući činjenici da Junior nije slavio u Santa Feu

Stradanje Riverovo, ali bez kolosalnih posledica. Ušla je ekipa Marsela Galjarda u završnu rundu prve faze Libertadoresa kao lider grupe G, ali sebe dovela u situaciju da visi sa litice i da se nada da je kolumbijski Junior pobedom protiv Santa Fea neće nagaziti na prste i sljuštiti je ka provaliji, odnosno ukrasti joj nokaut fazu kontinentalne elite.

Fluminense na Monumentalu jeste bio u podređenom položaju, ali isključivo ako se posmatra posed lopte. A on, znamo već nije uvek garancija uspeha. Gosti iz Brazila su nizali golove na takav način da se ni u jednom trenutku njihova pobeda nije dovodila u pitanje - 1:3. Samim tim, velikan iz Buenos Ajresa, svestan da mu se smeši poraz, morao je da osluškuje dešavanja u Santa Feu gde je Junior imao mogućnost da pobedom šokira ekipu kojoj je završnica Libertadoresa u genima. Međutim, timu iz Barankilje i njegovoj udarnoj igli Migelu Borhi 90 minuta nije bilo dovoljno da se pomakne sa nule - 0:0, a najnepopularniji rezultat u fudbalu ispostavio se kao poklon za Riverov 120. rođendan.

Izabrane vesti

Šta reći o mentalnoj snazi Fluminensea? To je tim koji je nedavno izgubio upravo od Juniora, a onda u finalom dvomeču šampionata Karioka poklekao pred moćnim Flamengom. Ali od rana, ni traga ni glasa. Večeras je bila prisutna jedino želja da se savlada tim koji je sedmi put uzastopno izborio nokaut fazu Libertadoresa. A stajala je na staklenim nogama koje nije imao ko da dokusuri.

Na videlo je večeras izašla činjenica da veterani Fred i Nene nikako nisu za staro gvožđe. U zbiru 77. punih godina, ali za njih su izgleda godine samo broj. Fred je sredinom prvog dela namestio Kaju Paulisti lagan pogodak, a sedam minuta kasnije sa mnogo osećaja omogućio Neneu da sa 39 godina i 310 dana postane najstariji fudbaler u istoriji Fluminensea koji je postigao pogodak u Libertadoresu.


Ako se nakon Galjardovog monologa u svlačioni između poluvremena verovalo u eventualni povratak, mišljenje se promenilo od 67. minuta kada je Majdana dobio crveni karton. I tako desetkovan River je uspeo do počasnog gola preko talentovanog Đirotija, ali su i tada molitve bile usmerene isključivo na to da Junior ne prokrijumčarki neku loptu u gol Santa Fea. Na kraju je još jedna završila u njegovoj mreži posle šmekerske završnice Jaga kojom je Fluzao osigurao pobedu, samim tim i izlazak iz grupe sa prve pozicije.

Uprkos porazu River je obezbedio nokaut fazu kupa Oslobodilaca Amerikepod rednim brojem 30 i u tom segmentu učinkovitiji je jedino urugvajski Nasional sa 36 plasmana u drugi deo takmičenja.

KOPA LIBERTADORES, GRUPNA FAZA - POSLEDNJE 6. KOLO

GRUPA D

Sreda

River Plejt - Fluminense 1:3 (0:1)

/Điroti 85 - Paulista 22, Nene 29, Jago 90+2/

Independijente Santa Fe - Junior 0:0



tagovi

River PlejtMarselo GaljardoFluminenseKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara