Francuzi biju sa svih strana: Žiru u istoriji, Mbape gol i asistencija, Rabio sve radi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.11.22. | 22:00

Australijanci poveli, ali potom pometlani u sudaru sa svetskim šampionima – 4:1

Mbape u turbo brzini, Rabio raspoložen za timsko delovanje, Žiru u svom prepoznatljivom modu... Kada su Francuzi ovako raspoloženi, teško da neko može da im stane na put. Zamirisalo je u jednom trenutku na veliku senzaciju, možda i reprizu 2002. godine kada su Trikolori stigli u Južnu Koreju kao Svetski šampioni, a potom posramljeni... Australija je vodila, pokazala čak da može da istrpi francuski tempo, ali je potom pometlana na početku Mundijala – 4:1.

Francuzi su kao i Englezi juče poslali ozbiljnu poruku konkurentima za najviši plasman. Sve je delovalo idilično u postavi Didijea Dešana, pošto je Kilijan Mbape uključio motore i razigravao kompletan tim. Stigao je Mbape do petog gola na završnicama Mundijala, ali će svetla slave, posle ove večeri, biti uperena ka Žiruu. Sa dva gola napadač Milana stigao je na listi najboljeg strelca u istoriji francuskog prvenstva (51.gol). Mogao je još neki. Prava je šteta što makazice Žirua na početku drugog poluvremena nisu završile u golu. Bila bi to lepotica dosadašnjeg dela Mundijala, ali će i ovako Francuzima biti puna šaka brade. Početak obećava...

Izabrane vesti

Pod utiskom velikog kiksa Argentine, Francuzi su želeli da ekspresno završe posao. Selektor Trikolora Didije Dešan izveo je najjači tim na megdan Sokerosima, možda i najvećim autsajderima turnira u Kataru. Ali su Francuzi na početku videli timski duh, koji decenijama prati Sokerose, komponentnu koja je došla glava Radomiru Antiću leta 2010. godine u Južnoj Africi.

Poluvreme strašnog tempa viđeno je na stadionu Al Džanub. Ne, nisu krivci drugi favoriti turnira i aktuelni šampioni sveta Francuzi. Prvi su udarili Australijanci. Igrao se deveti minut kada je na levoj strani Leki polomio u prijemu Luisa Fernandeza, i potom poslao idealnu loptu za Gudvina koji je dovao Austrlijance u vođstvo.

Ne, nije taj pogodak uticao da Francuzi spuste glavu. Rezultatski deficit uticao je da vidimo Francuze u ozbiljnoj brzini. Ulazak Tea Ernandeza uticao je da igra svetskog šampiona dobije na brizini. Milanov bek je od prvog kontakta sa loptom počeo da sarađuje sa, ove večeri, prilično nesebičnim Mbapeom.

Udvajali su Kenguri Mbapea kada kod su mogli, ali takva odluka stvarala je mnogo problema odbrani Australije na drugim koordinatama. Napadali su Francuzi, Antoan Grizman je izlokiran, ali je posle kontinuiranog pritiska, Teo Ernandez poslao loptu na glavu Rabiou. Nije pogrešio as Juventusa u tom 27. minutu, kao što je savršeno osetio trenutak malo kasnije da bude tih heroj preokreta. Tada se savršeno kretao, iskoristio štiklu Mbapea i asistirao Žiruu za jubilarni 50. pogodak u dresu Trikolora.

Pogodili su u sudijskoj nadokandi Australijanci stativu, alise videlo da im u drugom poluvremenu nema spasa. Držali su se zubima za vazduh Sokerosi u drugom poluvremenu. Spašavali se u situacijama kada su svi videli loptu u mreži. Ali bilo je potrebno samo da Kilijan Mbape uključi turbo. Superstar PSŽ-a je za tri minuta postao igrač utakmice. Gol, potom iasistencija Žiruu.


 FRANCUSKA - AUSTRALIJA 4:1 (2:1)

/Rabio 27, Žiru 32 i 71, Mbape 68 - Gudvin 9/

Doha

Stadion: Al Džanub

Sudija: Viktor Gomes (Južna Afrika)

FRANCUSKA (4-2-1-3): Loris - Pavar, Konate, Upamekano, L. Ernandez (od 13. T. Ernandez) - Čuameni, Rabio - Grizman - Dembele, Mbape, Žiru.

AUSTRALIJA (4-3-3): Rajan - Etkinson, Sutar, Rauls, Behič - Moj, Mekgri, Irvin - Leki, Gudvin, Djuk.


SVETSKO PRVENSTVO - 1. KOLO

Grupa D

Utorak

Danska - Tunis 0:0

Francuska - Australija 4:1 (2:1)

/Rabio 27, Žiru 32 i 71, Mbape 68 - Gudvin 9/



tagovi

Kilijan EmbapeAdrijen RabioDidije Dešan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara