Navijači Bazela na meču sa Slovanom u Bratislavi (©Reuters)
Navijači Bazela na meču sa Slovanom u Bratislavi (©Reuters)

Francuzi zabranili Bazelovim navijačima da dođu u Nicu

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.04.23. | 13:10

Gosti bez podrške na revanš meču četvrtfinala Lige konferencije, koji je na programu ovog četvrtka od 21.00 časova

Netipična situacija za završnicu jednog evropskog takmičenja, ali navijačima Bazela će ovog četvrtka biti zabranjeno da otputuju u Nicu, na revanš meč četvrtfinala Lige konfrencije, koji se igra od 21.00 časova. Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske izdalo je zvaničnu naredbu, kako bi se sprečili eventualni sukobi među pristalicama dva kluba.

Bazelove najvatrenije navijače bije loš glas, godinama u nazad su često umeli da naprave nerede na gostovanjima. Isto tako ni Nicini fanovi nisu baš najmirnija sorta, pa se gradonačelnik grada na Azornoj obali Kristijan Estrosi s punim pravom uplašio fizičkih sukoba dve grupacije. Javno je zamolio MUP da reaguje, a molba mu je ispunjena.

Izabrane vesti

Bazelove utakmice u gostima prati učestalo kršenje javnog reda i mira. Odnosi između navijača ova dva kluba, koji imaju potpuno različite političke ideologije, krasi međusobni animozitet. Na dan odigravanja prve utakmice videli smo masivno korišnjenje pirotehničkih sredstava, incidenti i provokacije su se pojavile na društvenim mrežama, ali tada nije bilo dogovorenog sukoba dve grupacije. Plašili smo se da će se oni sukobiti pred revanš“, saopštio je francuski MUP.

Na terenu svakako nas očekuje velika borba. Pre nedelju dana smo gledali sjajan meč, Bazel je prvi poveo, Nica preokrenula, a Švajcarci su na kraju došli do 2:2 golom Zekija Amdunija u 71. minutu. Posle svega, sve je otvoreno pred revanš, jer pravilo gola u gostima više ne postoji u evropskom fudbalu.

21.00: (1,58) Nica (4,00) Bazel (5,90)

Obe ekipe su u lošoj formi i to takođe može da utiče na neizvesnost meča, kao što je moglo na sukobe među navijačima. Nica je u francuskoj Ligi 1 tek deveta na tabeli, sa 10 bodova manje od petoplasiranog Lila i poslednjeg mesta koje vodi u Evropu sledeće sezone. U prvenstvu je bez pobede još od februara, a u Ligi konferencije je u osmini finala savladala Šerif sa ukupnih 4:1.

Bazel je u švajcarskoj Superligi šesti na tabeli, što znači da je u donjoj polovini, pošto to takmičenje ima samo 10 klubova. Nemaju izabranici Hajka Fogela nijednu pobedu u poslednja četiri meča (poraz i tri remija), eliminisani su iz nacionalnog kupa, ali još uvek mogu da spasu sezonu. Druga pozicija u prvenstvu, koja donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, udaljena je samo pet poena. Drži je Servet.

Naravno, i Nica i Bazel još mogu da se plasiraju u Ligu Evrope ako osvoje Ligu konferencije. Naredni rival, u polufinalu, pobedniku ovog dvomeča najverovatnije će da bude Fjorentina, ako Leh ne napravi senzaciju.

--------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOVpogodi jednu utakmicu sa tipom oba tima daju gol u prvom poluvremenu (1GG)

---------------

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

18.45: (1,70) AZ Alkmar (3,60) Anderleht (5,30) - prvi meč 0:2

18.45: (1,32) Fjorentina (5,10) Leh Poznanj (10,0) - prvi meč 4:1

21.00: (1,58) Nica (4,00) Bazel (5,90) - prvi meč 2:2

21.00: (1,63) Vest Hem (4,00) Gent (6,25) - prvi meč 1:1

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga konferencijeBazelNicanavijači

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara