Karlos Žunior (desno) protiv Porta (©AFP)
Karlos Žunior (desno) protiv Porta (©AFP)

Frka oko golgetera Santa Klare, Portugalci bi sada da otkažu transfer

Vreme čitanja: 4min | pon. 23.08.21. | 10:15

Protivnik Partizana u Ligi konferencije ipak želi da zadrži najboljeg strelca Karlosa Žuniora, ali deluje da se prekasno predomislio. Brazilac svakako neće igrati u ponedeljak (22.15) u prvenstvu protiv Boaviste, a gotovo izvesno ni narednog četvrtka u Beogradu

Mnogo nezadovoljstva na Azorskim ostrvima izazvala je odluka predsednika Santa Klare Ruija Migela Kordeira da proda najboljeg strelca ekipe Karlosa Žuniora usred kvalifikacija za Ligu konferencije. Sada se Kordeiro predomislio, probaće da blokira transfer, a u čitavom haosu deluje da je najviše profitirao Partizan, koji igra protiv Portugalaca u plej-ofu najmlađeg takmičenja UEFA.

Žunior, strelac 16 golova za Santa Klaru prošle sezone i još sedam ove, prodat je zvanično u petak posle prvog meča sa crno-belima. Detalje posla saopštio je kupac, Al Šabab iz Saudijske Arabije, koji je platio 26-godišnjeg napadača 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Odmah posle te objave nastao je pravi haos u Ponta Delgadi, a najnovije informacije donela je portugalska Abola. Ispostavilo se da Kordeiro nije očekivao da će u javnost da procure finansijski detalji posla, a transferom ne samo da je nezadovoljan trener Danijel Ramos, već i partneri predsednika Santa Klare.

22.15: (2,40) Boavista (3,10) Santa Klara (3,20)

Naime, klubu pripada samo 33 odsto transfera, dakle 1.000.000 evra. Objektivno, malo je to novca za zvezdu tima, pogotovo kada se uzme u obzir da bi mu vrednost dodatno skočila da se igra grupna faza Lige konferencije.

Kordeiro je pod pritiskom u nedelju uveče pokušao da otkaže transfer, ali čini se da je prekasno da se to desi, iako Portugalci pišu da šansa još uvek postoji da dokumentacija nije ozvaničena. Pita se međutim i Žunior, on na stolu ima ugovor po kojem bi zaraživao 1.000.000 evra po sezoni i sigurno da ne bi bio zadovoljan da ostane bez tog novca.

Brazilac je već u Saudijskoj Arabiji, gde bi trebalo da potpiše ugovor i završi posao. Naravno, ukoliko ga Santa Klara prethodno ne blokira. Ono što je sigurno, golgeter neće biti u konkurenciji za meč sa Boavistom u ponedeljak od 22.15 časova, kada Azorci igraju meč 3. kola portugalskog šampionata.

U medijima se prvobitno pojavila informacija da će Žunior da se vrati na vreme za utakmicu u Beogradu, gde će Santa Klara da brani prednost od 2:1 iz prvog meča. Ipak, Abola piše da Saudijcima nikada ni nije bilo u planu da puste Brazilca da igra protiv Partizana, odnosno da to nije uopšte bio deo dogovora. Zato su u petak i objavili vest o dogovorenom transferu, tj. nisu čekali da se odigra revanš.

Razumljivo, trener Santa Klare je veoma ljut zbog toga što je na ovaj način ostao bez izuzetno važnog igrača, koji je inače bio strelac prvog i asistent kod drugog gola Portugalaca protiv Partizana. Nije Ramos krio nezadovoljstvo na konferenciji za medije pred meč sa Boavistom.

Došli smo do nekih važnih utakmica. Meč sa Boavistom je značajan, a potom imamo i izuzetno bitnu utakmicu sa Partizanom. Klupska administracija se postarala da shvatim koliko je važno ono u Beogradu, sa sportskog i finansijskog aspekta. Želimo da budemo jaki na sva tri fronta, zato moramo da se odmorimo, a svi znate da situacija u klubu nije idealna zbog pandemije koronavirusa i svega. Čeka nas komplikovan zadatak i moramo da pronađemo rešenje“, kazao je Ramos, a tek onda je izgovorio ime napadača koji je bio strelac na svakoj od pet utakmica Santa Klare u evropskim kvalifikacijama:

Rekao sam vam, informacije koje imam su takve da ništa nije definitivno. Neću više da pričam na temu Karlosa Žuniora, mogu samo da vam kažem da je on igrač na kojeg smo ozbiljno računali“.

Santa Klara je do dvomeča sa Partizanom stigla preko makedonskog Škupija i Olimpije iz Ljubljane. Zarad rezultata na međunaroodnoj sceni „žrtvovana“ je liga, gde je Santa Klara posle dva kola osvojila samo jedan poen. Posle ubedljivog poraza od Tondele (3:0) prošlog vikenda je remizirala sa Moreirenseom (2:2).

U ovom delikatnom periodu tim sa Azornih ostrva je jako pogodila i pandemija koronavirusa, pa je trener Ramos u jednom trenutku ostao sa samo 14 fudbalera u rotaciji. U Ljubljani nije mogao čak ni da napravi sve izmene, ali je i pored toga bez većih problema Santa Klara eliminisala Slovence.

Sada se polako ta situacija popravlja, igrači postepeno izlaze iz karantina, pa je tako vrlo izvesno da će već protiv Boaviste da se vrati na gol prvi golman ekipe, Marko Pereira. On je zbog koronavirusa propustio revanš sa Olimpijom i utakmice sa Moreirenseom i Partizanom. U karantinu je i dalje osmorica prvotimaca, uključujući i napadače Krizana i Mohameda Buldinija. Posle prodaje Žuniora Santa Klara je praktično od klasičnih centarfora ostala samo sa Ruijem Kostom, koji je do sada odigrao 23 utakmice za Azore i postigao samo četiri gola.

PRIMEIRA - 3. KOLO

Petak

Arouka - Famalikao 2:1 (0:1)

/Baso 65 pen, Silva 89 - Rodrigez 23/

Moreirense - Braga 2:3 (0:2)

/Vitorija 80 pen, Paulinjo 83 - Martins 39, Medeiroš 41, Orta 95/

Subota

Žil Visente - Benfika 0:2 (0:0)

/Verisimo 84, Grimaldo 88/

Sporting - Belenenses 2:0 (1:0)

/Inasio 7, Palinja 48/

Nedelja

Tondela - Portimonense 0:3 (0:2)

/Beto 35, Boa Morte 45+1, Kande 80/

Maritimo - Porto 1:1 (1:1)

/Šadas 45+4 - Taremi 35/

Gimarais – Vizela 4:0 (0:0)

/Andre 70pen, Estupinan 75, Edvards 82, Sako 90+5pen/

Ponedeljak

20.00: (2,20) Fereira (3,05) Estoril (3,70)

22.15: (2,40) Boavista (3,10) Santa Klara (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 1Santa KlaraBoavistaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara