Veliki znak pitanja nad Srbijom (©Starsport)
Veliki znak pitanja nad Srbijom (©Starsport)

FSS: Problem Toskana, nadamo se da će svi biti tu... Muka i za Italiju, Slovačku, Severnu Makedoniju, Argentinu...

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 20:15

Srpski fudbaleri već bukirali karte. Najveće muke oko Milenkovića i Vlahovića

Italijanski mediji javljaju: Sergej Milenković Savić, Nikola Milenković, Dušan Vlahović, Aleksandar Kolarov i Filip Đuričić. Niko od njih neće moći da igra za reprezentaciju Srbije protiv Škotske u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo, jer su zbog pandemije korona virusa lokalni organi fudbalerima zabranili da se stave državnim timovima na raspolaganje. Iz Fudbalskog saveza Srbije odgovaraju: nadaju se da će ipak svi biti tu.

U nezvaničnim kontaktima, MOZZART Sportu je sa Terazija rečeno da je u toku današnjih dana problema bilo samo sa Nikolom Milenkovićem i Dušanom Vlahovićem, ne zbog Fjorentine, već zato što je Kovid-19 u potpunosti zatvorio Toskanu, pa iz nje nije bilo moguće doći za Beograd.

Izabrane vesti

Svi ostali igrači su već rezervisali avionske karte, ali su poslednje informacije značajno zakomplikovale situaciju.

Iz FSS ipak kažu da se nadaju da će svi biti tu, da su na vezi sa nadležnim organima iz Italije, pa i sa Uefom i Fifom kako bi uspeli da izdejstvuju dolazak svih igrača za meč sa Škotskom. Jer zaista ne bi imalo smisla da o prvom plasmanu na Euro posle 20 godina u slučaju Srbije,odnosno 24 u slučaju Škotske, odlučuje utakmica u kojoj jedan tim, ne svojom krivicom, ne može da računa na kičmu reprezentacije.

Pitanje je opet koliko Uefa i Fifa mogu da pomognu u ovakvim okolnostima. Pa samim tim i da li će meč moći da se igra. Jer nismo samo mi u problemu, pošto igrače ne smeju da puštaju Inter, Roma, Lacio, Fjorentina, Đenova i Sasuolo.

A u tim klubovima su i reprezentativci Argentine (Korea, Lautaro Martinez, Martinez Kvarta), Italije (Biragi, Kastrovili, Kristante, Mančini, Galjardini, Barela, D’Ambrozio, Darmijan, Bastoni, Ačerbi, Lokateli, Kaputo, Berardi), Čilea (Pulgar, Aleksis Sančez, Vidal), Poljske (Drongovski), Jermenije (Henrih Mhitarjan), Albanije (Kumbula, Strakoša), Slovenije (Handanović, Zajc), Holandije (De Fraj), Belgije (Romelu Lukaku), Hrvatske (Perišić, Brozović), Danske (Eriksen, Šene), Slovačke (Škrinjar) i Severne Makedonije (Goran Pandev).

Samo Slovačka i Makedonija ipak uz Srbiju igraju baraž za Evropsko prvenstvo. I jasno vam je u kom smo mi hendikepu. 


tagovi

Dušan VlahovićNikola MilenkovićAleksandar KolarovFilip ĐuričićSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara