Fudbaleri Strongesta (©Reuters)
Fudbaleri Strongesta (©Reuters)

Fudbal među oblacima, drugi čin: Tigrovi su sada u prednosti

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.03.22. | 23:05

Kvalifikacije za Kopa Libertadores: Strongest noćas (01.30) dočekuje Universidad Katolika u revanšu. Ulogi je veliki, pobeda donose grupnuz fazu najjačeg takmičenja u Južnoj Americi. U Kitu mreže su mirovale pre sedam dana

Na ravnopravnoj osnovi, bolivijski Strongest i Universidad Katolika iz Ekvadora, noćas (01.30) odlučuju o tome ko će od njih biti poslednji klub koji će se kvalifikovati za grupnu fazu Kupa Libertadores. Poprište uzvratne bitke je tradicionalno zdanje Ernando Siles u La Pazu koji se nalazi na nadmorskoj visini od 3.640 metara.

Prvi duel u Kitu završen je bez golova, tako da pobeda jednog od ova dva kluba bilo kojim rezultatom omogućuje prolazak među 32 najbolja kluba na kontinentu. U slučaju remija, pobednika će odlučiti jedanaesterci, jer pravilo gola u gostima ne važi. Poraženi će imati priliku da učestvuje u Kopa Sudamerikani.

Izabrane vesti

Sa privilegijom da debituje u kvalifikacijama za Kopa Libertadores tek u drugoj fazi, bolivijski klub je pokazao da mu je domaći teren od suštinskog značaja protiv urugvajske Plasa Kolonije. Na protivničkom terenu u Montevideu Tigrovi su izgubili sa 2:0, dok su u revanšu na Ernando Silesu pobedili sa 3:0, a sva tri gola postiglisu u nepunih prvih pola sata igre garantujući tako prolazak u završnu fazu kvalifikacija za elitno takmičenje na tlu Južne Amerike.

01.30: (2,00) Strongest (3,35) Universidad Katolika (3,50)

U poređenju s Ekvadorcima, koji su navikli da igraju na visini, efekti razuđenog vazduha ne bi trebalo da budu presudni, ali se ne mogu ni odbaciti. Strongest je u ponedeljak odigrao poslednji meč pred odlučujući okršaj u završnoj fazi kvalifikacija, u duelu šestog kola turnira Apertura, poražen je u gradskom derbiju od najvećeg rivala Bolivar sa 1:0.

Gol koji je odlučio meč postigao je Fernandes u 38. minutu prvog poluvremena. Sa 11 bodova (tri pobede, dva remija i jednim porazom), Strongest trenutno zauzima treće mesto u Grupi A, dva boda ispod lidera Palmaflora i tri boda iznad Sukrea.

Universidad Katolika može da računa na dodatni dan u oporavku svojih igrača i pripremi za sučeljavanje u odlučujućem duelu završne faze kvalifikacija. Susret sa Makarom za četvrto kolo Prve faze ekvadorske Lige Pro, održan je u nedelju. Kao domaći tim, Katolika je dodala još bod na konto nerešenog rezultata 2:2.

------------------------------

Sve utakmice kvalifikacija za Kopa Libertadores možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Ipak, bio je to rezultat koji se u datim okolnostima na kraju slavio gotovo kao pobeda. Gosti su u prvom poluvremenu imali prednost od dva gola. Bolziko je pogodio u 23. minutu, a Kaisedo u 41. minutu. Reakcija Katoličkog univerziteta bila je rezervisana za poslednju fazu meča. Zamora je smanjio u 72. minutu na asistenciju Rivasa Gonzalesa, a poraz je izbegnut golom Ordoneza u sudijskoj nadoknadi.

Sa osvojenih pet bodova (jedna pobeda, dva remija i jedan poraz), tim Migela Rondelija zauzima deveto mesto na tabeli, sedam bodova manje od Barselone iz Gvajakila, koja je i dalje vodeći i jedini tim sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku prvenstva. Učešće u preliminarnim rundama Kopa Libertadores, Katolika je takođe počeo od druge faze i imala je za rivala još jedan bolivijski klub. Bio je to Strongestov najveći rival, Bolivar. Na utakmici u La Pazu bilo je nerešeno 1:1, dok je u revanšu ekvadorski sastav slavio sa 2:0.

Katolika je pre nekoliko nedelja preživela veliku nadmorsku visinu koji je oduvek bio istorijski saveznik u kontinentalnim takmičenjima za klubove iz La Paza. Nadmorska visina izaziva katastrofalne efekte na njegove protivnike i svakako dovodi Strongest u veoma povoljan položaj za ovaj meč. Ipak, Ekvadorcima ovaj faktor nije upotpunosti stran, jer i sami obitavaju na visini nešto većoj od 2.850 metara, gde im se nalazi prestonica Kito.

OVDE priočitajte sve o najstarijem klubu u Boliviji - Strongestu.

KOPA LIBERTADORES – POSLEDNJA RUNDA KVALIFIKACIJA (REVANŠI)

Sreda

Barselona Gvajakil – Amerika Mineiro 0:0, 4:5 posle penala /prvi meč: 0:0/

Estudijantes - Everton 1:0 (1:0) /prvi meč 1:0/

/Rohel 33/

Četvrtak

Olimpija Asunsion - Fluminense 2:0 (1:0) /penalima 4:1/ - prvo meč 1:3

/Resalde 36, Paiva 89/

Petak

01.30: (2,00) Strongest (3,35) Universidad Katolika (3,50) /prvi meč: 0:0/

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresStrongestUniversidad Katolika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara