Fatih Terim (©Reuters)
Fatih Terim (©Reuters)

Galata oslabljena, ali Genčler uvek pada u Istanbulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 09:02

Crveno-žuti bez Falkaa, Elabdeluija, Fegulija, Eteboa, Klinča, Bajrama... Na poslednjih šest mečeva na Turk Telekom areni gosti iz Ankare primili čak 19 golova

Galatasaraj gubi korak za vodećim timovima u šampionatu Turske, velikim rivalima Bešiktašu i Fenerbahčeu. Četa Fatiha Terima je u maloj krizi, ima samo bod u prethodna dva kola. Prilika za izlazak iz krize je duel sa skromnim timom iz prestonice Ankare, Genčlerbirligijem danas (17.00) na Turk Telekom areni.

Crveno-žuti neće moći da računaju na najjači sastav. Norveški reprezentativac Omar Elabdeluji ne može da igra i dalje jer je tokom novogodišnje noći imao maler, da mu je petarda pukla u ruci i oštetila mu oko. On se oporavlja. U prvi mah se strahovalo da neće moći da gleda na jedno oko, ali ohrabrujuće vest iz Turske. Letošnje pojačanje iz Olimpijakosa je sve bolje, ali ga sigurno još nekoliko nedelja neće biti u timu.

Izabrane vesti

Prošle nedelje se opet povredio Radamel Falkao. Iskusni Kolumbijac nema sreće ove sezone. Nekoliko puta je odustvovao zbog zadnje lože, a i sada će opet nekadašnji as Porta, Atletiko Madrida, Monaka i Mančester Junajteda par nedelja biti van tima. Van stroja su i Sofijan Feguli i Ogenakaro Etebo. Emre Klinč je suspendovan zbog crvenog kartona, a iz istog razloga u tim neće biti ni Omera Bajrama.

U napadu se očekuje Mbaje Dijanj, a društvo će mu praviti Arda Turan. Nekadašnji fudbaler Atletika i Barselone nije igrao zbog kazne prošli meč protiv Konje (3:4), ali će opet biti udarna igla Fatiha Terima.

Gosti iz Ankare su popravili formu, poraženi su samo jednom u poslednjih sedam kola. Zbog kazne za Genčlerbirligi neće igrati Đovani Sio, kao i Rumun Bogdan Stanču.

Galatasaraj nije postigao gol na tri od poslednjih pet utakmica odigranih na domaćem terenu. Tradicija je na strani tima iz Istanbula koji je na svom terenu dobio poslednjih šest mečeva protiv Genčlera uz čak 19 postignutih golova. Više od 10 godina gosti iz Ankare nisu pobedili Galatu. Turski velikan na poslednjih 17 mečeva proitiv Genčlerbirligija ima 12 pobeda i pet remija.

Zanimljivo će biti u Sivasu gde stiže najprijatnije iznenađanje sezone, Gaziajntep (11.30) koji je samo jednom poražen u šampionatu. Domaćin se prošle godine borio za Ligu šampiona, ali ove je mnogo slabiji i nalazi se u donjem delu tabele, sa samo dva boda u poslednja tri kola.

Oba najzanimljivija meča šampionata Turske, Sivas - Gazijantep i Galatasaraj - Genčlerbirligi možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Fatih TerimGazijantepSivasporgenčlerbirligiTurska Super ligTurskaTurska 1Galatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara