Radamel Falkao (©Reuters)
Radamel Falkao (©Reuters)

Galata oslabljena protiv novajlije, Terim suspendovan

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 08:50

Drugoplasirani tim šampionata Turske u Antakiji bez šestorice igrača, ali i bez pomoći iskusnog trenera

Nastavlja se trka utroje u Turskoj za titulu. Istanbulski giganti Bešiktaš, Galatasaraj i Fenerbahče imaju glavnu reč ove sezone. Trabzon igra toplo-hladno, zaoastaje za liderom devet bodova, pa će vicešampion teško da se umeša u borbu za krunu.

Lider Bešiktaš je najviše pokazao u dosadašnjem toku šampionata, Fenerbahče je promenio trenera tokom reprezentativne pauze. Prvi od tri kandidata za titulu koji izlazi na teren danas posle dvonedeljne pauze je Galatasaraj.

Izabrane vesti

Četa Fatiha Terima često je kiksirala ove sezone na svojoj Turk Telekom arena. Bodove su u prošlom kolu iz Istanbula odneli fudbaleri Rizea (3:4), pre toga dva boda je otkinuo i Sivas (2:2). Narandžasto-žuti danas (18.00) igraju protiv novajlije u elitnog rangu, Hatajom na Atartuk stadionu u Antakiji, gradu koji je udaljen 30 kilometara od Sredozemnog mora, na levoj obali reke Oronto, blizu granice sa Sirijom.

18.00: (3,90) Hataj (3,50) Galatasaraj (1,97)

Iako debitant u društvu najboljih, Hataj igra odlično. Trenutno je sedmi, sa izgledima da se plasira i u međunarodno takmičenje. Novajlija može da se pohvali da u timu ima prvog strelca turskog šampionata, Arona Salema Boupendzu, napadača iz Gabona koji je postigao 18 golova, tri više od Vensana Abubakara iz Bešiktaša.

Galatasaraj ima mnogo problema sa sastavom za meč 32. kola. Na klupi neće biti iskusnog stručnjaka Fatiha Terima zbog isključenja na meču prošlog kola protiv Rizea. Suspendovani su Markao, Lujunduma i Deandre Jedlin, povređen je Kerem Akturoglu, dok u timu neće biti ni reprezentatuvaca Turske Emrea Klinča i Tajlana Antalijalija.

Sve nade istanbulski gigant polaže u napadače, kolumbijskog Tigra Radamela Falkaa i zimskog poiačanja iz Zamaleka, Egipćanina Mostafu Mohameda. Na sredini terena biće iskusni Arda Turan, nekadašnja zvezda Atletika i Barselone.

Domaćin tim neće moći da računa na suspendovane Kamerunca Jusufa Konea i Grka Aleksandrosa Katranisa, kao i povređenog Francuza Selima Ilgaza. U prvom delu sezone Galatasaraj je lagano pobedio Hataj na svom terenu sa 3:0. Novajlija u ligi je jedan od boljih timova u ligi kada su gostovanja u pitanju. Ima čak sedam pobeda na 15 utakmica, ali dva uzastopna meča van Antakije nije dobio, sakupio je samo bod.

Trabzon gostuje neugodnog Sivasu (15.00) koji nije tako dobar kao prošle sezone, ali ume da iznenadi najbolje ekipe. Domaćin već šest mečeva ne zna za poraz, dok su gosti iz grada na obali Crnog mora dva puta izgubili u poslednjih pet kola, pa će teško da pomrse račune vodećem triju iz Istanbula.

15.00: (2,80) Sivas (3,05) Trabzon (2,70)

Današnje četiri utakmice 32. kola šampionata Turske možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Super ligTurska Super ligTurska 1TurskaGalatasarajSivasporTrabzon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara