(©Hajduk.hr)
(©Hajduk.hr)

Galatasaraj bi da „očerupa“ Hajduk

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.03.21. | 16:42

Na meti turskog velikana i Stipe Biuk

Još jedna sezona otišla je u nepovrat za Hajduk. Deceniju i po Splićani grade kuću na pogrešan način, ali uvek na Poljudu ima igrača koji su na ceni. Kada omča visi oko vrata, okrenu se u Hajduku ka akademiji. Ima šta da se probere i za prvi tim, i za prodaju koja brzo usledi. Rupe se lako zapuše igračima iz omladinskog pogona, kako one nastale lošim odabirom inostranih pojačanja, tako i one finansijske.

Lako bi Hajduk mogao da se odluči na veća ulaganja na leto, preskoči mlade igrače i žrtvuje za inostrana pojačanja. Kvartet igrača koji je izašao iz omladinske (Mario Vušković, Mario Čuić, Stipe Biuk i Marin Ljubičić) uveliko se prati širom Starog kontinenta. Za štopera Marija Vuškovića, koji je danas izabran za sportsku nadu Dalmacije, interesovanje su još tokom zime pokazali italijanski klubovi, a turski mediji pišu da je Stipe Biuk na meti Galatasaraja i Trabzona.

Izabrane vesti

Sa Galatasarajem se u vezu već neko vreme dovodi i bivši kapiten Bilih Mijo Caktaš, kojem je skinuta traka. Ističe ofanzivnom vezisti ugovor na leto, nije želeo da ga produži, pa je poslat da trenira sa drugim timom. Caktaš bi u Galatasaraj stigao bez obeštećenja, a turski velikan će morati dobro da se isprsi ukoliko bude želeo da doveke Biuka. Desno krilo Hajduka je tek protiv Šibenika debitovalo u startnoj postavi, a sa Splićanima ima ugovor do 2026. godine.

(3,90) Nortempton (3,05) Oksford (2,15)

Stipe Biuk je nedavno potpisao taj višegodišnji ugovor sa Hajdukom koji Splićanima garantuje dobru zaradu. Hajduk se okrenuo novom velikom poslu – produženju sa Marinom Ljubičićem. Perspektivni napadač je na debitantskom nastupu u ligi postigao gol za pobedu protiv Šibenika, skrenuo pažnju na sebe, a Hajduk ne želi da rizikuje i u poslednji čas produži saradnju. Ljubičić na leto ulazi u poslednju godinu ugovora i potpisivanje novog je prioritet za tim sa Poljuda.

Jasno je da će Hajduk na leto staviti jednog do dvojicu igrača iz kvarteta u izlog. Nije za očekivati da to budu Marin Ljubičić i Mario Čuić, koji se nije nametnuo treneru Tramecaniju. Mario Vušković je najduže uz prvi tim, već je viđen za prodaju i jedino je pitanje da li će njegov transfer biti dovoljan Hajduku da ispuni sve Tramecanijeve želje ili u Splitu „neće moći da odole“ kada stigne zvanična ponuda i za nekog drugog ispisnika akademije Luka Kaliterna.

Ivan Perišić, igrač milanskog Intera i Hajdukovo dete, bio je oduševljen posle pobede nad Šibenikom jer su na terenu napokon zaigrala Hajdukova deca. Pitanje je samo koliko dugo će navijači Bilih imati priliku ovaj kvartet da gledaju na Poljudu... Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Ivan Perišić i mnogi drugi su briljantnim izdanjima u najjačim evropskim ligama skrenuli pažnju da u Hrvatskoj postoji još jedna fabrika nebrušenih dijamanata pored one Dinamove. Hajduk će na leto biti na raskrsnici: letnja rasprodaja talenata ili zaokret u kursu.



tagovi

Hajduk SplitGalatasarajTrabzonStipe Biuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara